«Tὴ γλῶσσα μοῦ ἔδωσαν ἑλληνική· τὸ σπίτι φτωχικὸ στὶς ἀμμουδιὲς τοῦ Ὁμήρου. Μονάχη ἔγνοια ἡ γλῶσσα μου στὶς ἀμμουδιὲς τοῦ Ὁμήρου.» (Ὀδυσσέας Ἐλύτης, «Ἄξιον ἐστί»)

Σελίδες Πατριδογνωσίας - Περικλῆς Γιαννόπουλος - Ἡ Ἑλλὰς τοῦ ΟΧΙ - Ἀντίβαρο - Πολυτονικό

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2007

Ἐκλογικὴ ἀποτίμησις

1. Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός

Κατ' αρχήν, θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αγωνιστές που συνέβαλαν στην μεγάλη νίκη του πατριωτικού κινήματος, κόντρα στην λύσσα ολόκληρου του διαπλεκόμενου παλαιοκομματικού κατεστημένου.

Αγωνιστές όπως οι κ.κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης, Αθανάσιος Πλεύρης, Κυριάκος Βελόπουλος, θα σταθούν, πιστεύω, στο ύψος τους στην νέα Βουλή. Θα είναι μια φωνή που μέχρι τώρα έλειπε.

Κάτι ακόμη, επίσης ελπιδοφόρο. Σχολιάστηκε εχθές με έκπληξη από ειδικούς αναλυτές η μεγάλη διείσδυση του ΛΑΟΣ στους νέους, υψηλού μορφωτικού επιπέδου. Πράγματι, αυτοί έδωσαν την νίκη και όχι οι παλαιοκομματικοί, δήθεν «εθνικόφρονες δεξιοί» του νεοδημοκρατικού μαντριού. (Ένα σχετικό σημερινό άρθρο του Γ. Κύρτσου.)

Συγχαρητήρια λοιπόν, και η κριτική, όποτε χρειάζεται, θα υπάρξει και αυτή. Αποφασιστικότης, συνέπεια και αποφυγή λαθών.

[Στα σχόλια, αποτίμησι-κριτική για την Δημοκρατική Αναγέννηση του κ. Παπαθεμελή, τον (υποθετικό) «εναλλακτικό αριστερό πόλο» που οραματίζεται η ομάδα του «Άρδην» και την Φιλελεύθερη Συμμαχία.]

19 σχόλια:

  1. Το ενδιαφέρον σχόλιο του Γ. Κύρτσου:

    «Το πιο «νεανικό» κόμμα σε ό,τι αφορά την ηλικιακή σύνθεση των ψηφοφόρων του είναι ο ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη.
    Η επίθεση που δέχθηκε από τον κ. Καραμανλή του στέρησε πολλούς ψηφοφόρους μεγαλύτερης ηλικίας, δεν επηρέασε, όμως, τις επιλογές των νέων.»


    Αλλαγή σκηνικού

    «Μεγάλης σημασίας πρέπει να θεωρηθεί η ενίσχυση των μικρότερων κομμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ αύξησαν θεαματικά τις δυνάμεις τους, ενώ ο ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη «έσπασε» με μεγάλη άνεση το φράγμα του 3% και εξασφάλισε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Οι καλές επιδόσεις των μικρότερων κομμάτων οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην εκλογική συμπεριφορά των νέων.

    Οι ψηφοφόροι 18-24 ετών στράφηκαν περισσότερο στα μικρά κόμματα από ό,τι στα μεγάλα, και οι νέοι αποτελούν μεγαλύτερο ποσοστό του συνόλου των ψηφοφόρων των μικρότερων κομμάτων από ό,τι των μεγαλύτερων. Το πιο «νεανικό» κόμμα σε ό,τι αφορά την ηλικιακή σύνθεση των ψηφοφόρων του είναι ο ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη.

    Η επίθεση που δέχθηκε από τον κ. Καραμανλή του στέρησε πολλούς ψηφοφόρους μεγαλύτερης ηλικίας, δεν επηρέασε, όμως, τις επιλογές των νέων. Αποχή-ρεκόρ, ψήφος διαμαρτυρίας υπέρ των μικρότερων κομμάτων, στροφή της νεολαίας μακριά από τα κόμματα εξουσίας, όλα αυτά συνθέτουν το μήνυμα της κοινωνίας προς την εξουσία.»


    Και, για την Ιστορία, η ανακοίνωσι των «Ελληνικών Γραμμών»:

    Η 16η Σεπτεμβρίου θα μείνει ως μία ημερομηνία ορόσημο στην ιστορία του Εθνικιστικού Κινήματος. Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός με ποσοστό 3,8% εισέρχεται στην Βουλή με 10 βουλευτές. Είναι η πρώτη φορά μετά το 1977 (πριν από 30 χρόνια!) που ο εθνικός χώρος θα έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Όλα αυτά παρά την λυσσώδη αντίδραση του πολιτικού κατεστημένου που κινητοποίησε ότι είχε (κόμμα Παπαθεμελή, εκβιασμούς, εξαγορές, απειλές για ακυβερνησία) για να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκλογική αποτίμησις (β')

    2. Παπαθεμελής

    Μετά την απονενοημένη εκλογική κάθοδο της τελευταίας στιγμής, αμφιλεγόμενης έως επιλήψιμης σκοπιμότητος και μεθοδολογίας, ο κ. Παπαθεμελής έκανε εχθές δήλωση και είπε ότι... και ο Ελευθέριος Βενιζέλος καταψηφίστηκε το 1920, έχοντας πραγματοποιήσει την Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών... Αχ, κύριε Παπαθεμελή! Πάντως, με πολύ σπρώξιμο από την ΝΔ βεβαίως, κατόρθωσε και πήρε ένα σημαντικό 0,8 %. Και δεν στέρησε μεν από τον ΛΑΟΣ την είσοδο στην Βουλή, όπως ήλπιζε η ΝΔ, αλλά τού στέρησε περί τους 2 βουλευτές (μεταξύ των οποίων θα μπορούσε να είναι και ο ίδιος, εάν πράγματι τον ενδιέφερε το πατριωτικό κίνημα), και χάρισε ίσως έτσι στην ΝΔ την αυτοδυναμία. Ας είναι. Εξακολουθούμε, και ελπίζω να εξακολουθήσουμε, να εκτιμούμε τον κ. Παπαθεμελή.

    Περισσότερα για το απονενοημένο διάβημα του κ. Παπαθεμελή, γραμμένα προεκλογικώς, εδώ (υπ'αριθμ. 6):

    3. Εναλλακτικός αριστερός πόλος

    Η σκοπιμότης της συνεχίσεως της υπάρξεως της Δημοκρατικής Αναγεννήσεως του κ. Παπαθεμελή είναι όλως αμφίβολη. Μόνο στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πατριωτικής πρωτοβουλίας από τον χώρο της Αριστεράς (και όχι της Δεξιάς, από όπου τώρα επεδίωκε να αλιεύσει ψήφους) θα μπορούσε να νοηθεί, εάν ελάμβανε χώρα επιτυχώς τέτοια πρωτοβουλία. Εάν έστω υπάρξει τέτοια στο μέλλον και δεν παραμείνει όνειρο θερινής νυκτός. (Ενδεικτικώς αναφέρω: «Μπορεί να συγκροτηθεί αντίπαλος πόλος;», «Άρδην», 17-7-2004. Πού'ν'τος;! Και ενώ αυτός ο «εναλλακτικός» «αριστερός» πόλος, παρέμενε μακρινή φαντασίωσις, η μόνη ενασχόλησις αυτών που θα έπρεπε να τον συγκροτήσουν ήταν η υπονόμευσις του άλλου, του «δεξιού» πόλου, ακόμη και με φαιδρότητες του είδους «πράκτορες των αμερικανών», «δωδεκαθεϊστές και σατανιστές» (!) κ.ά. - σε συντονισμό, ακούσιο θέλω να πιστεύω, με την Ρηγίλλης.)

    Διότι προς το παρόν, η «πατριωτική αριστερά», αν και ενεργός (και πολύ αξιόλογη) στον ιδεολογικό και εκδοτικό χώρο (Καραμπελιάς με «Άρδην»-«Ρήξη», Παπανικολάου με «Ρεσάλτο», Ζουράρις, Κανέλλη, Σαρρής, Χαραλαμπίδης, ΔΗΚΚΙ, Γλέζος κ.ά.), είναι πολιτικώς ανύπαρκτη, αφομοιωθείσα στο μοναχοφάγικο παλαιολιθικό ΚΚΕ και αλλοιωθείσα ακόμη χειρότερα στον «εκσυγχρονιστικό» ΣΥΝ (ΔΗΚΚΙ, Γλέζος!) Δυστυχώς, όχι μόνον η πατριωτική Αριστερά ολιγώρισε στο αίτημα των καιρών να αποκτήσει υπαρκτή έστω πολιτική έκφραση, αλλά ενώ οι δυνάμεις της απερροφούντο από τον «εκσυγχρονιστικό» ΣΥΝ ή, οι ανθεκτικότεροι, επανέκαμπταν στην κομματική νομιμοφροσύνη του ΚΚΕ, οι επικεφαλής της αναλίσκονταν να δίνουν συμβουλές στους... δεξιούς πατριώτες, αν πρέπει να ψηφίσουν ή όχι ΛαΟΣ. Αλλά οι τελευταίοι, και ο κ. Καρατζαφέρης, τουλάχιστον, κάτι κατάφεραν. Ο αριστερός εναλλακτικός πόλος πού είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκλογική αποτίμησις (γ')

    Φιλελεύθερη Συμμαχία

    [Αυτό μού βγήκε μακροσκελές, επειδή προσπαθούσα να... παρηγορήσω τον φίλο μου τον Αθήναιο. ;-) ]

    Η αποτυχία: Ένα κόμμα που επάνω στο ίδιο το έμβλημά του προπαγανδίζει... «λεύτερο χασίσι και πολυφυλετικό γ****ι», εν Ελλάδι θα περιμέναμε να μπει στην Βουλή και μόνο με το έμβλημα.

    Η δικαιολογία: Το ίδιο ακριβώς προπαγανδίζουν διάφοροι απροσδιορίστου εθνικότητος πράσινοι και φυσικά τα συνασπιστήρια, ενώ ο γιωργάκης και οι πασόκοι ήταν ήδη μαστουρωμένοι από μόνοι τους. Οπότε δεν υπήρχε περιθώριο.

    Η επιτυχία: Η ΦιΣ έπιασε το μικρό ψυχολογικό όριο του 0,1 % (7.495 ψήφοι, στο 99,85% των αποτελεσμάτων).

    Η βάση και οι προοπτικές: Η αλήθεια να λέγεται. Η ΦιΣ, σε σοβαρότητα εργασίας, επεξεργασίας ιδεολογίας και προγράμματος, συνέπειας, αλλά και νέων, μορφωμένων και ποιοτικών ανθρώπων, μού εθύμισε το Ελληνικό Μέτωπο στον εθνικιστικό χώρο. Ασχέτως του ότι οι ιδέες για τις οποίες έγινε αυτή η -όντως- ποιοτική εργασία και ο αγώνας, για μεν την ΦιΣ είναι τα χασίσια και τα πολυφυλετικά γ*****α, ενώ για το Ε.Μ. ήταν το έθνος, η παράδοσις, το χρέος και η τιμή.

    Θα θυμίσω τα αποτελέσματα της 7ης Μαρτ. 2004:
    Ελληνικό Μέτωπο (του νυν βουλευτού Αττικής του ΛαΟΣ κ. Μ. Βορίδη): ποσοστό 0,09 %, ψήφοι 6.731. (ΛαΟΣ 2,19 % και 161.728 ψήφοι.)

    Δεδομένου τούτου, το μικρό ψυχολογικό όριο του 0,1 % θα μπορούσε να θεωρηθεί μεγάλη επιτυχία.

    Μία σημαντική, όμως, διαφορά: Η μεν ιδεολογία του Ε.Μ. ήταν ανατρεπτική για το κατεστημένο, ενώ η ιδεολογία της ΦιΣ είναι ήδη κατεστημένο, ως «εκσυγχρονιστική ΝΔ του μεσαίου χώρου», «εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ», «προοδευτικός ΣΥΝ». Συνεπώς η ΦιΣ ξεκινά με την εύνοια του συστήματος υπέρ της και όχι την αντίδρασή του εναντίον της.

    Πάντως, δεδομένου ότι ένας μόνον σπόρος μπορεί να περιέχει δυνάμει ολόκληρον τον κόσμο και δεδομένου του παραδείγματος της σημερινής εκλογικής επιτυχίας της εθνικιστικής ιδέας (της οποίας αυθεντικός φορεύς ήτο το Ε.Μ.), η ΦιΣ μπορεί να είναι η έκπληξις στο επόμενο κοινοβούλιο. Το μόνο που τής λείπει είναι η νεολαία και ένας εμπνευσμένος λαϊκός ηγέτης του διαμετρήματος του κ. Καρατζαφέρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Καλλίμαχε έχεις κάθε δίκιο να είσαι ικανοποιημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα του ΛΑΟΣ, όμως δεν καταλαβαίνω (ειλικρινά...) το μένος ενάντια στην Πατριωτική Αριστερά. Είπαμε δεν υπάρχει κομματική συγκρότηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ανύπαρκτη. Τόσα χρόνια δηλαδή ήταν υπαρκτή Πατριωτική δεξιά; Φαίνεται ότι κάτι κινείται στο πολιτικό σκηνικό και αυτό επηρεάζει και τον πατριωτικό χώρο. Είναι τουλάχιστον άδικο να αρχίζεις το ανάθεμα σε ανθρώπους που κόντρα σε "Θεούς και Δαίμονες" περπατούν το δρόμο των ιδεών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να εξηγήσω Κόκκινη Πιπεριά πού είναι η ένστασή μου. Κατ' αρχήν, υπάρχουν στον αριστερό χώρο άνθρωποι που εκτιμώ πολύ το έργο και την προσφορά τους (δεν μιλώ για κόμματα τώρα). Σέ διαβεβαιώ γι' αυτό.

    Ξέρεις τί μέ ενόχλησε; Παρατήρησα μία μετατόπιση ενδιαφέροντος από τον αγώνα εναντίον της παγκοσμιοποίησης σε αγώνα περίπου να... μην μπει ο ΛΑΟΣ στην Βουλή! Μεγάλη επιδίωξη ακριβώς του κατεστημένου (που και εσείς πολεμάτε) και λοιπών «ιών», αλλά δική σας επιδίωξη γιατί; Δεν λέω να αγαπήσετε το ΛΑΟΣ φυσικά, αλλά έτερον εκάτερον.

    Συγκεκριμένα. Να μού πεις π.χ. ότι «ο Καρατζαφέρης είναι λαϊκιστής και φαφλατάς», ή «δεν συμφωνώ με την τάδε «ακροδεξιά» (τί σημαίνει αυτό τώρα θέλει διευκρίνηση) άποψη» είναι κριτική. Μπορεί να διαφωνώ ή να συμφωνώ, εντελώς ή εν μέρει, αλλά είναι κριτική. Να μου λες (όχι εσύ προσωπικώς, αλλά άλλοι) όμως, ότι ο Καρατζαφέρης και ο ΛΑΟΣ είναι όργανο των Αμερικανών και της Νέας Τάξης που τούς πληρώνουν και τούς έχουν βάλει να υπονομεύσουν τον πατριωτισμό στην Ελλάδα, όχι, αυτό δεν είναι κριτική, είναι συκοφαντία. Είναι χτύπημα κάτω από την ζώνη. Μαζί με πολλά άλλα μάλιστα, από την πλευρά του κατεστημένου.

    Συνεπώς, από εμένα κανένα «μένος» κατά της πατριωτικής, αντινεοταξικής (όπως θέλεις πές το) αριστεράς.

    Αλλά εάν εσείς μού λέτε, πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι ενωμένοι για τα εθνικά ζητήματα, αλλά να απομονώσουμε τον ΛΑΟΣ διότι είναι πράκτορες του εχθρού (!), όχι, αυτό δεν είναι δικό μου (ή του ΛΑΟΣ) μένος, ούτε δική μου (ή του ΛΑΟΣ) απόπειρα μονοπώλησης του αντινεοταξικού κινήματος, αλλά το ακριβώς αντίθετο!

    Να μού πεις, επαναλαμβάνω, ότι δεν συμφωνείς με την πολιτική και την τακτική του ΛΑΟΣ, άλλο πράγμα, φυσιολογικό και αναμενόμενο. Αλλά όταν από τον χώρο σας μερικοί κατηγορούσαν προεκλογικώς τον ΛΑΟΣ ως πράκτορες της Νέας Τάξης και εκήρυσσαν την ανάγκη αυτοδυναμίας της ΝΔ (!), ε, ας περιμένετε αντίλογο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/9/07, 5:02 π.μ.

    Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Καλλίμαχο, η Πατριωτική Αριστερά χαίρει εκτίμησης από πολλούς από εμάς, εγώ εξάλλου τυγχάνω αναγνώστης του Άρδην εδώ και χρόνια (αλλά ακόμα και του Ρεσάλτο πρόσφατα). Η συνεχής πολεμική εναντίον του ευρύτερου χώρου της Πατριωτικής Δεξιάς ωστόσο κάνει κακό στο Πατριωτικό κίνημα και ξεφεύγει από τα όρια της κριτικής των θέσεων του χώρου.

    Και ενώ ο σεβασμός προς την Πατριωτική Αριστερά συνέχιζε να υπάρχει στον χώρο μας εκείνη αποφάσιζε να μας βαφτίσει νούμερο ένα εχθρό της Πατρίδας (νούμερο 2 μετά τον ΣΥΡΙΖΑ για κάποιους άλλους). Τώρα, μετά από την κορύφωση αυτής της πολεμικής λόγω των εκλογών, είναι κάπως παράλογο να κατηγορείται αυτό το μπλογκ για "μένος" επειδή έγραψε μία παράγραφο στην οποία κατά την γνώμη μου τουλάχιστον περιέγραψε σωστά, και πάντα με σεβασμό, την κατάσταση στον χώρο σας. Η προσωπική σου αντίδραση ίσως είναι δικαιολογημένη αλλά ο χώρος σου δεν νομίζω να δικαιούται να αντιδρά. Εκτός αν πιστεύεις ότι μία απλή αναφορά στην αδυναμία της Πατριωτικής Αριστεράς να δημιουργήσει εναλλακτικό πόλο σε αυτό το μπλογκ μπορεί να συγκριθεί με τους τόσους και τόσους χαρακτηρισμούς που φιλοξένησε η Ρήξη στο άρθρο που αναδημοσίευσες πριν μία βδομάδα :)

    sxizofrenia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος21/9/07, 2:13 μ.μ.

    Κατ' αρχήν να σου ευχηθώ καλή δύναμη και να συνεχίσεις να κοσμείς με τον πατριωτισμό σου και με τα πολύ εύστοχα και οξυδερκή σχόλιά σου τον ιστοχώρο. Είμαι και εγώ ένας από τους μορφωμένους (σπουδαγμένους καλύτερα) νέους (30κάτι) που ψήφησα ΛΑ.Ο.Σ .
    Και δεν ήμουν ο μόνος. Με ευχάριστη έκπληξη είδα να ψηφίζουν ΛΑ.Ο.Σ κατ' εξοχήν σπουδαγμένα άτομα και όχι μόνο. Ψήφισαν νέοι οικογενοιάρχες, νέες μητέρες που αγωνιούν για τα παιδιά τους μιας και το ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ανθελληνικό μόρφωμα που χαριστικά ονομάζεται "Ελληνικό Κράτος" τους επιφυλάσει ένα ζοφερό και άθλιο μέλλον. Ξέρετε ποιό είναι το ΜΕΙΖΟΝ πρόβλημα για μια μάνα που το παιδί είναι σε ηλικία για να κάνει τα πρώτα του βήματα στο σχολείο; Το πρόβλημα είναι το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ διατί πλέον ΚΑΜΙΑ Μάνα και ΚΑΝΕΝΑΣ Πατέρας δεν μπορεί να αφήσει το παιδί του στα χέρια της "Δημοσιας Δωρεάν (α)Παιδείας! Ο λόγος είναι πολύ απλός: Όλοι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ τα διάφορα ιδιωτικά σχολεία διατί πλέον η κατάσταση στα "δημόσια" είναι ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ!! Καθημερινοί είναι οι ξυλοδαρμοί και οι κλοπές που υφίστανται τα Ελληνόπουλα από τα παιδιά των αλλοδαπών. Αφήστε δε που σε πάρα πολλά "δημόσια" σχολεία τα Ελληνόπουλα είναι μια ισχνή μειοψηφία. Και όσο για τους δασκάλους-καθηγητές; Από τη μια δεν πολυνοιάζονται και από την άλλη φοβούνται ακόμη και αυτοί για την σωματική τους ακεραιότητα.
    Και κάτι τελευταίο αγαπητέ Καλλίμαχε: Ποιός Έλλην γνωρίζει ότι το Σύνταγμα της Ελλάς (ναι αυτό που άλλοτε τους βολεύει να το επικαλούνται και άλλοτε όχι) ΡΗΤΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ! Έχουν καταργήσει το Σύνταγμα προ πολλού οι ελληνόφωνοι πολιτικάντηδες, κομίζοντας ξένα συμφέροντα και συμφορές εις τους Έλληνες.
    Δεν θα κάνω άλλη ανάλυση για άλλα θέματα που άπτονται της εξωτερικής πολιτκής αλλά και της καθημερινότητας των Ελλήνων, όλα είναι γνωστά σε αυτούς που θέλλουν να λέγονται Έλληνες.
    Και κάτι ΄τελευταίο: Ψήφισα ΛΑ.Ο.Σ γιατί στους κόλπους του έχουν βρεί σκέπη πατριώτες αγνοί. Μπορεί να μην "τρελαίνομαι" για τον Καρατζαφέρη αλλά μου αρέσει που θα δώ στην νέα βουλή τον Γεωργιάδη, τον Πλεύρη τον νεότερο και τον Βορίδη. Δεν είμαι χριστιανός, δεν πιστεύω σε μια ξενόφερτη εβραική ανατολίτικη θρησκεία, δεν ξεχνώ τον ανθελληνικό ρόλο της Εκκλησίας και του Πατριαρχείου ανά τους αιώνας, αλλά πάνω απ'όλα είμαι Έλλην, και κρίνω πως το ΛΑ.Ο.Σ αποτελεί μετουσίωση της φράσεις "Το μη χείρον βέλτιστο".
    Δεν θα ήθελα να σχολιαστεί το ότι δεν πιστεύω στον Χριστιανισμό αλλά πιστεύω στον Θεό της Ελλάδος, όποιος κι αν είναι αυτός.
    Να' σαι καλά και να συνεχίσεις έτσι. (Δεν στο κρύβω ότι σκέφτομαι να δημιουργήσω και εγώ ιστοχώρο).
    Υγιαίνετε..

    Υ.Γ.
    Αν θέλεις μπορείς να αναρτήσεις ένα σχόλιο για το θέμα που προέκυψε με το εκλογικό σώμα. Σου παραθέτω τα "link" για να συλλέξεις στοιχεία. Πεποίθησή μου είναι ότι ψήφισαν περίπου 900.000 αλλοδαποί στις ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!

    ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2001 - ΣΥΝΟΛΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
    http://www.statistics.gr/gr_tables/S1101_SAP_09_TB_DC_01_01_Y.pdf
    10.964.020

    ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2001 - ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ
    http://www.statistics.gr/gr_tables/S1101_SAP_09_TB_DC_01_01_Y.pdf
    2.080.872

    ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ 2001 - 2006
    http://www.statistics.gr/gr_tables/S201_SPO_1_TS_00_06_2_Y.pdf
    635.513

    ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: ΘΑΝΑΤΟΙ 2001 - 2006
    http://www.statistics.gr/gr_tables/S201_SPO_4_TS_00_06_2_Y.pdf
    627.512

    ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: ΕΝΗΛΙΚΙΩΘΕΝΤΕΣ 2001 - 2006
    http://www.statistics.gr/gr_tables/S201_SPO_4_TS_00_06_2_Y.pdf
    659.010

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: ΣΥΝΟΛΟΝ ΕΚΛΟΓΕΩΝ 2007
    http://www.ypes.gr/ekloges/content/gr/eklogikoSoma2007.htm#2
    9.824.223

    Κάνε τους υπολογισμούς με βάση την κοινή λογική και θα διαπιστώσεις μετα λύπης ότι οι αλλοδαποί που "Ελληνοποιήθηκαν" ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες...
    Αν ΑΥΤΟ δεν είναι ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ εκλογικού αποτελέσματος τότε τι είναι;....
    Δύσμοιρη Ελλάς......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλλίμαχε τα'μαθες;; παει το βιβλίο ιστορίας... στο χρονοντουλαπο κι αυτό και οι αγράμματοι που το έγραψαν!!

    μπράβο στον ευριπίδη στυλιανίδη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχουν φάει τά λυσσακά τους!

    Μεγάλη πώρωσις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γράφεις:
    "Να μου λες (όχι εσύ προσωπικώς, αλλά άλλοι) όμως, ότι ο Καρατζαφέρης και ο ΛΑΟΣ είναι όργανο των Αμερικανών και της Νέας Τάξης που τούς πληρώνουν και τούς έχουν βάλει να υπονομεύσουν τον πατριωτισμό στην Ελλάδα, όχι, αυτό δεν είναι κριτική, είναι συκοφαντία. Είναι χτύπημα κάτω από την ζώνη. Μαζί με πολλά άλλα μάλιστα, από την πλευρά του κατεστημένου."

    αν όμως δεις πόσο πολύ δημοσιότητα έλαβε από το Μεγα, τον ΔΟΛ, τον Ιο της Ελευθεροτυπίας και τους λοιπούς ο Λάος, τότε αναμφισβήτητα, δίχως απαραίτητα αυτό να είναι εν γνώσει των του Λάος, το Λάος προωθήθηκε για 2 λόγους.
    1. κομματικούς (μείωση % Νδ)
    2. να συκοφαντηθεί ως φασίστας όποιος έχει παρόμοιες απόψεις σε επί μέρους θέματα με το Λάος.

    δεν είναι ανάγκη λοιπόν να είναι όργανο συνειδητό της "νέας τάξης" το λάος. τον ρόλο αυτό παίζει όμως. είναι η χαρά του λιάκου, της ρεπούση και όσων τσουβαλιάζουν ακριβώς την πατριωτική αριστερά και το πατριωτικό κέντρο με την άκρα δεξιά.
    επιπλέον οι διαφωνίες του Λάος με την "πατριωτική αριστερά" είναι υπαρκτές και μεγάλες, σε θέματα πολιτικού συστήματος, οικονομικού συστήματος, ρόλου της θρησκείας, μετανάστες κ.ά. που σχετίζονται άμεσα με το εθνικό ζήτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. «αν όμως δεις πόσο πολύ δημοσιότητα έλαβε από το Μεγα, τον ΔΟΛ, τον Ιο της Ελευθεροτυπίας και τους λοιπούς ο Λάος, τότε αναμφισβήτητα, δίχως απαραίτητα αυτό να είναι εν γνώσει των του Λάος, το Λάος προωθήθηκε για 2 λόγους.
    1. κομματικούς (μείωση % Νδ)
    2. να συκοφαντηθεί ως φασίστας όποιος έχει παρόμοιες απόψεις σε επί μέρους θέματα με το Λάος.»


    Σε λίγο θα πείτε ότι και ο... λυσσαλέος Ιός, ο πόλεμος δυσφημίσεως και συκοφαντίας, ο πόλεμος δολοφονίας χαρακτήρων, με κάθε μέσον, κατά των Ελλήνων εθνικιστών, γίνεται για... διαφήμισή μας (ημών των Ελλήνων εθνικιστών (όπως κατάλαβες τον όρο τόν χρησιμοποιώ με θετική σημασία· δεν παίζω το παιχνίδι του κατεστημένου))! Μήπως είναι και... πράκτορές μας οι «Ιοί»; Έλεος.

    «Μείωση Ν.Δ.» Πρόβλημά της! Πολύς πόνος για την Ν.Δ. δεν μας έπιασε; (Και χωρίς καν να τό έχει ανάγκη!)

    Αυτό, όμως, είναι ακριβώς αντίστοιχο με την εδώ και χρόνια πολυφορεμένη κατηγορία των πασόκων ότι το ΚΚΕ είναι... όργανο της ΝΔ! Πρέπει μήπως να κατηγορήσουμε το ΚΚΕ ως... κρυπτοδεξιό (!) που... καπηλεύεται την αριστερά;! Ή να τό κατηγορήσουμε επειδή δεν γίνεται δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ;

    Ή να στενοχωρηθούμε που η ΝΔ έχει πρόβλημα με την δεξιά της και το ΠΑΣΟΚ με την αριστερά του; Καλά κάνουν και έχουν. Και αυτό είναι και το υγιές και δημοκρατικό μάλιστα, διότι αμφότερα τα κόμματα εξουσίας εγκατέλειψαν την ιδεολογία και την ταυτότητά τους και έγιναν... Αβραμόπουλοι! Πολυσυλλεκτικό τίποτα που λέει και ο Γιανναράς.

    «δεν είναι ανάγκη λοιπόν να είναι όργανο συνειδητό της "νέας τάξης" το λάος. τον ρόλο αυτό παίζει όμως. είναι η χαρά όσων τσουβαλιάζουν ακριβώς την πατριωτική αριστερά και το πατριωτικό κέντρο με την άκρα δεξιά. επιπλέον οι διαφωνίες του Λάος με την "πατριωτική αριστερά" είναι υπαρκτές και μεγάλες»

    Πρώτον. Ο μεγαλύτερος εχθρός σήμερα της νέας τάξης τάξης είναι ο εθνικισμός· δηλαδή ο συνειδητός πατριωτισμός. Διεθνώς. Παντού. Και οι συνεπέστεροι αγωνιστές του είμαστε εμείς. Εάν μέρος της αριστεράς ξεπέρασε (εν μέρει) τις παλαιές αντιπατριωτικές- εθνομηδενιστικές προκαταλήψεις και στρεβώσεις, και ήρθε επιτέλους στην γνώμη μας, ε, ας μην μάς κατηγορεί που εμείς παραμένουμε συνεπείς στις θέσεις μας και δεν... φεύγουμε! Όταν εσείς ερχόσαστε, εμείς είμασταν ήδη εδώ. Εάν η αριστερά -ένα μέρος της- ξαναβρήκε τον χαμένο πατριωτισμό της (κάτι πολύ σπουδαίο, που το αναγνωρίζω), ας μην κατηγορεί την πατριωτική δεξιά, η οποία αγωνιζόταν ήδη σε εποχές σταλινισμού! Και ας κάνει και το δεύτερο βήμα η πατριωτική αριστερά: Ας ξεπεράσει το επιτέλους το αντιδεξιό σύνδρομο και την φόβία της μην την πουν «δεξιά», «εθνικιστική» και δεν ξέρω τι άλλο! Αυτό το σύμπλεγμα ας ξεπεράσετε, αντί να λέτε σ' εμάς να πάψουμε να είμαστε «δεξιοί», «εθνικιστές», για να μην σας παρομοιάσει ο «Ιός» μαζί μας!

    Επιτέλους, δεν καταλαβαίνετε ότι πάτε να φάτε την φόλα του «Ιού»; Δεν καταλαβαίνετε ότι με την στάση σας πάτε να δικαιώσετε την προπαγάνδα του; Δεν καταλαβαίνετε ότι κινδυνεύετε να πέσετε και εσείς θύματα της νεοταξικής προπαγάνδας; Να ακολουθήσετε το αντιεθνικιστικό κυνήγι μαγισσών των «Ιών»; Η υστερία των παλαβών του «Ρεσάλτου» εναντίον του ΛΑ.Ο.Σ. και υπέρ της... Ν.Δ., με λύπη μου βλέπω και εξαπλώνεται (όχι σε τέτοιο βαθμό βέβαια) και σε σοβαρότερους χώρους της πατριωτικής Αριστεράς («'Αρδην»). Προσέξτε, μήπως, αντί να πολεμάτε την παγκοσμιοποίηση, καταλήξετε να πολεμάτε κι εσείς, σαν τους «Ιούς», τους Λιακορεπούσηδες και τα συνασπιστήρια, τις εθνικιστικές μάγισσες και τα ακροδεξιά φαντάσματα. Προσέξτε μην γίνετε... Συνασπισμός. Ιεραρχήστε τις προτεραιότητές σας.

    Για το ότι οι διαφωνίες του ΛΑ.Ο.Σ. με την πατριωτική αριστερά είναι υπαρκτές και μεγάλες, συγγνώμη, αλλά δεν είμαι αριστερός για να μού τό λέτε αυτό ως... μειονέκτημα του ΛΑ.Ο.Σ.! Υπάρχουν, και πρέπει να υπάρχουν διαφορές. (Εγώ π.χ. δεν συμφωνώ με διάφορα τρελά τύπου Τσε Γκεβάρα, Καντάφι, Αραφάτ, 17 Νοέμβρη, άκριτα «είμαστε αριστεροί κοινωνικά» ή κουκουέδικος τυφλός αντιαμερικανισμός και αντισιωνισμός, τα οποία χαρακτηρίζουν εν πολλοίς την αριστερά· κοινωνική ευαισθησία (η πατριωτική δεξιά, σε αντίθεσι με τον νεοφιλελευθερισμό, πάντοτε διακρινόταν για την κοινωνική της ευαισθησία), και κριτική στάσις έναντι των αμερικανών, ναι.)

    Αλλά, πέραν των υπαρκτών διαφορών, εγώ δίνω το βάρος στις υπαρκτές και σημαντικότερες ομοιότητες. Όταν λέγουμε πατριωτισμός, μέτωπο ενάντια στην παγκοσμιοποίησι, το οποίο διαπερνά οριζόντια ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, αυτό δεν εννοούμε; Δεν συμπεριλαμβάνεται και η πατριωτική δεξιά (όσο έχουν σημασία οι όροι «δεξιά» και «αριστερά»); Γιατί, αλλιώς, τι σόι πανεθνικό μέτωπο ενάντια στην παγκοσμιοποίησι είναι αυτό από το οποίο εξαιρούμε (εξαιρούν, καλοπροαιρέτως ή κακοπροαιρέτως οι αριστεροί) την δεξιά; Τους... κακούς αυτούς και τρομερούς εθνικιστές που βλέπετε ως φαντάσματα;! Εμείς πάντως πολεμούμε την παγκοσμιοποίηση. Εσείς, ελπίζω το ίδιο, και θα δούμε ποιος θα το κάνει καλύτερα! Κοιτάζετε πρώτα τον εχθρό!

    Και κάτι ακόμη. Δυσκολεύομαι να καταλάβω τί ακριβώς εννοούν όσοι λένε ότι το κατεστημένο ευνοεί τον ΛΑ.Ο.Σ. Πώς ακριβώς ευνοούνται από το κατεστημένο οι εθνικιστές; Με το να συκοφαντούνται ως «νεοναζί»; Με το να καίγονται τα βιβλιοπωλεία τους; (Τό έκαψε... μόνος του ο Γεωργιάδης, έγραφαν στο φόρουμ τους οι τύποι του «Ρεσάλτου»!) Είναι φιλικά με τις ιδέες τους τα μεγάλα ΜΜΕ; Το «Βήμα» και η «Καθημερινή»; Ή τα επιχειρηματικά συμφέροντα; Πώς τέλος πάντων; Η αλήθεια είναι ότι μόνον κάποιες μικρές χαραμάδες, του συστήματος μπόρεσαν, ελάχιστα, να εκμεταλλευθούν οι εθνικιστές (π.χ. την θέληση κάποιων καναλιών να δώσουν ελάχιστο ενδιαφέρον στις εκπομπές τους), για να προβάλουν, έμμεσα μόνον, κάτι από τις απόψεις τους. [*] Εκτός εάν θεωρείται υπερβολική προβολή το πολύ κάτω του αυτονόητου, το... εν δέκατον της προβολής του Συνασπισμού, για ένα κόμμα με παρουσία στο κοινοβούλιο, στο ευρωκοινοβούλιο και στην τοπική αυτοδικοίκηση επί σειρά ετών.

    [*] Π.χ. επί συζητήσεων περί «17 Νοέμβρη» ο Βορίδης εμφανίστηκε σε μερικές εκπομπές ως δικηγόρος, μάλλον χάριν διαθέσεως των εκπομπαρχών να έχουν και κάποιον με όχι τόσο συμβατικές απόψεις, ώστε να υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά μιλούσε αποκλειστικώς επί νομικών ζητημάτων, και με αυστηρή συμφωνία να μην αναφερθεί καν (ούτε σε υπότιτλο) ότι ήταν πρόεδρος του Ελληνικού Μετώπου. (Ελάχιστοι από το πολύ κοινό έμαθαν ποτέ καν ότι υπήρχε κόμμα "Ελληνικό Μέτωπο".) Όποτε το σύστημα της Νέας Τάξης είδε κίνδυνο οι σύγχρονες πολιτικές ιδέες του Ελληνικού Μετώπου να βγουν στην δημοσιότητα, εξαπέλυσε αμέσως το κυνήγι μαγισσών και την εκστρατεία δολοφονίας χαρακτήρων (βλέπε κραυγές «Ιών» για «ναζιστές», «χουντικούς» κ.ά.) Και αυτό κάποιοι το χαρακτήριζαν... προνομιακή προβολή! Τελικά, την συνωμοσία σιωπής, τον αποκλεισμό και την δαιμονοποίηση του εθνικού λόγου (διότι περί αυτού επρόκειτο) κατάφερε να την σπάσει ο λαϊκός και χαρισματικός Καρατζαφέρης με δικά του μέσα. Αυτό πρέπει να του τό αναγνωρίσουμε, προσωπικά στον ίδιο, παρά τα όσα, συχνά υπερβολικά αυστηρά, του προσάπτουμε. Και μάλιστα ο τρελο- Καρατζαφέρης, και αυτό που λέει υπερηφάνως, ότι έβαλε την πραγματική ακροδεξιά στο περιθώριο, τελικά μάλλον το κατάφερε. Ναζισμοί, χρυσαυγίτες, χούντες, ουφολόγοι, θρησκόληπτοι, τελικά μπαίνουν στο περιθώριο, έναντι της κοινοβουλευτικής πλέον παρουσίας στο πολιτικό προσκήνιο ενός σύγχρονου εθνικού λόγου, ο οποίος αναδεικνύεται και καθιερώνεται, παρά τις παιδικές ασθένειες, τις οποίες δεν παραβλέπω μεν, θεωρώ δευτερεύουσες και προσωρινές δε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έγραψες «Σε λίγο θα πείτε ότι και ο... λυσσαλέος Ιός, ο πόλεμος δυσφημίσεως και συκοφαντίας, ο πόλεμος δολοφονίας χαρακτήρων, με κάθε μέσον, κατά των Ελλήνων εθνικιστών, γίνεται για... διαφήμισή μας (ημών των Ελλήνων εθνικιστών (όπως κατάλαβες τον όρο τόν χρησιμοποιώ με θετική σημασία• δεν παίζω το παιχνίδι του κατεστημένου))! Μήπως είναι και... πράκτορές μας οι «Ιοί»; Έλεος.»

    Προφανώς έγραψες το κομμάτι αυτό μη έχοντας διαβάσει τα παρακάτω. Τι έλεος δηλαδή; Εμμέσως σας διαφημίζουν δυσφημώντας σας. Διότι όσοι απεχθάνονται τον Ιό σάς συμπαθούν και ταυτόχρονα ο Ιός πετυχαίνει το τσουβάλιασμα όσων τον αντιπαθούν σε εσάς – πράγμα που τον συμφέρει (διότι αισθάνεται αμήχανα με μη ακροδεξιούς οι οποίοι τον κατακρίνουν και του αφαιρούν το «μονοπώλιο της σοβαρότητας» το οποίο διεκδικεί) και σας συμφέρει. Κι έτσι ο ένας ανατροφοδοτεί τον άλλον: οι ακροδεξιοί τους ιούς και οι ιοί τους ακροδεξιούς. Αυτός όμως είναι φαύλος κύκλος και ουσιαστικά αντεθνικός.


    Έγραψες: «Πρώτον. Ο μεγαλύτερος εχθρός σήμερα της νέας τάξης τάξης είναι ο εθνικισμός• δηλαδή ο συνειδητός πατριωτισμός. Διεθνώς. Παντού. Και οι συνεπέστεροι αγωνιστές του είμαστε εμείς. Εάν μέρος της αριστεράς ξεπέρασε (εν μέρει) τις παλαιές αντιπατριωτικές- εθνομηδενιστικές προκαταλήψεις και στρεβώσεις, και ήρθε επιτέλους στην γνώμη μας, ε, ας μην μάς κατηγορεί που εμείς παραμένουμε συνεπείς στις θέσεις μας και δεν... φεύγουμε! Όταν εσείς ερχόσαστε, εμείς είμασταν ήδη εδώ. Εάν η αριστερά -ένα μέρος της- ξαναβρήκε τον χαμένο πατριωτισμό της (κάτι πολύ σπουδαίο, που το αναγνωρίζω), ας μην κατηγορεί την πατριωτική δεξιά, η οποία αγωνιζόταν ήδη σε εποχές σταλινισμού! Και ας κάνει και το δεύτερο βήμα η πατριωτική αριστερά: Ας ξεπεράσει το επιτέλους το αντιδεξιό σύνδρομο και την φόβία της μην την πουν «δεξιά», «εθνικιστική» και δεν ξέρω τι άλλο! Αυτό το σύμπλεγμα ας ξεπεράσετε, αντί να λέτε σ' εμάς να πάψουμε να είμαστε «δεξιοί», «εθνικιστές», για να μην σας παρομοιάσει ο «Ιός» μαζί μας!»

    Μεγάλα λάθη! Πρώτον: Οι Αμερικανοί, οι Άγγλοι, ακόμη και οι Ισραηλινοί είναι σφόδρα εθνικιστές. Για να ελέγχουν όλον τον κόσμο οι ΗΠΑ κάνουν τους πολέμους τους, όχι για χάρη καθεαυτού του κοσμοπολιτισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – όπως και η ΕΣΣΔ λόγω εθνικιστικών (μεγαλορρωσικών) συμφερόντων επενέβαινε στην Α. Ευρώπη και όχι επειδή πίστευε στον διεθνισμό. Ο εθνικισμός, όπως βεβαίως χρησιμοποιήθηκε από τους κατεξοχήν χρήστες του, δεν είναι συνειδητός πατριωτισμός, είναι πατριωτισμός κατ’ επάγγελμα. Δεύτερον: Δεν είστε οι συνεπέστεροι αγωνιστές του πατριωτισμού, είστε οι συνεπέστεροι «χαντακωτές», υποκριτές και νεκροθάφτες του. Αρκεί να θυμήσω την απαράδεκτη αρχική άρνηση του Κωνσταντίνου να απελευθερώσει την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, την απαράδεκτη θέληση για ουδετερότητα του Μεταξά διαρκούντος του Α’ ΠΠ (οπότε ούτε την Δ. Θράκη δε θα λαμβάναμε), τα «Οίκαδε» και τα «ας τους σφάξουν» των Δεξιών στα 1920-1922, τις συνθήκες της Ζυρίχης και, τέλος, την αποχώρηση της ελληνικής μεραρχίας από την Κύπρο το 1967 και την μη παροχή βοήθειας στις πρώτες μέρες της εισβολής. Τόσο η Αριστερά όσο και η (ακρο)Δεξιά έχουν να επιδείξουν αντιπατριωτισμό, τον οποίο γνωρίζω πολύ καλά (αν ήσουν Αριστερός, θα σου τον υπενθύμιζα δεόντως και αντίστοιχα με τα όσα είπα για την Δεξιά) ωστόσο η Αριστερά τουλάχιστον πίστευε ειλικρινώς και συνειδητά (έστω και αφελώς) στον διεθνισμό και τις ιδέες της και σερνόταν στα ξερονήσια και τα κρατητήρια για χάρη τους. Αντίθετα, η εθνικιστική (ακρο)Δεξιά είναι υποκριτική, αφού άλλα διακήρυττε (και τα καπέλωνε) και άλλα έπραττε (όπως τα παρέθεσα πριν), ενώ σιώπαγε ή δεν ξεσηκωνόταν κατά της παράταξής της, όταν η κυρίαρχη Δεξιά (Βασιλεύς, Καραμανλής, Χούντα κ.λπ.) ξεπούλαγε την Κύπρο, προφανώς επειδή την τάιζαν κρατικές μετεμφυλιακές παροχές αυτοί οι ηγέτες της Δεξιάς τους οποίους σήμερα, έπειτα από μισό αιώνα, κατακρίνει. Δε βλέπω λοιπόν καμμία επιστροφή της πατριωτικής Αριστεράς στα ιδεώδη της εθνικιστικής Δεξιάς. Πού πηγαίνει λοιπόν η πατριωτική Αριστερά; Δεν ξέρω. Σίγουρα όχι εκεί όπου ήταν και είναι η εθνικιστική Δεξιά.


    Γράφεις: «Προσέξτε, μήπως, αντί να πολεμάτε την παγκοσμιοποίηση, καταλήξετε να πολεμάτε κι εσείς, σαν τους «Ιούς», τους Λιακορεπούσηδες και τα συνασπιστήρια, τις εθνικιστικές μάγισσες και τα ακροδεξιά φαντάσματα. Προσέξτε μην γίνετε... Συνασπισμός. Ιεραρχήστε τις προτεραιότητές σας.»

    Μην ανησυχείς, προσέχουν και προσέχουμε. Η εναντίωση στον Ιό και τον Συνασπισμό δε συνεπάγεται συμμαχία ή ανοχή στον ΛΑΟΣ και τους συν αυτώ. Γιατί ακριβώς η παγκοσμιοποίηση θέλει γραφικούς, εύκολα γελοιοποιήσιμους, αντιπάλους της, είτε χουντικούς είτε πρώην ναζιστές* είτε βασιλόφρονες είτε ουφολόγους είτε δωδεκαθεϊστές (ή όσους άλλοτε εκδίδουν βιβλία για τον Ιησού και τη σχέση του με τον Δία και έπειτα τα αποσύρουν…): αυτούς εύκολα τους απομονώνει, ώστε να ισχυριστεί πως η μόνη εναλλακτική απέναντί τους είναι η ίδια, δλδ. η νέα τάξη. Συμμαχία λοιπόν με τέτοιους αντιπάλους της α λα Ρεπούση παγκοσμιοποίησης μόνο την παγκοσμιοποίηση ωφελεί.

    * ασφαλώς πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι κι επομένως αυτά δεν εξαλείφονται με κομματικές διαταγές χάριν καλής διαγωγής.


    Συγκρίνεις την υποστήριξη λ.χ. των δεξιών ΜΜΕ προς το ΚΚΕ με αυτήν των πασοκικών προς τον ΛΑΟΣ.Το ΚΚΕ έχει μια ιστορία δεκαετιών, δεν ιδρύθηκε χτες. Μπορεί και δίχως τον ΑΝΤ1, το ΜΕΓΑ και το ΒΗΜΑ.


    Γράφεις: «Όταν λέγουμε πατριωτισμός, μέτωπο ενάντια στην παγκοσμιοποίησι, το οποίο διαπερνά οριζόντια ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, αυτό δεν εννοούμε; Δεν συμπεριλαμβάνεται και η πατριωτική δεξιά (όσο έχουν σημασία οι όροι «δεξιά» και «αριστερά»); Γιατί, αλλιώς, τι σόι πανεθνικό μέτωπο ενάντια στην παγκοσμιοποίησι είναι αυτό από το οποίο εξαιρούμε (εξαιρούν, καλοπροαιρέτως ή κακοπροαιρέτως οι αριστεροί) την δεξιά; Τους... κακούς αυτούς και τρομερούς εθνικιστές που βλέπετε ως φαντάσματα;! Εμείς πάντως πολεμούμε την παγκοσμιοποίηση. Εσείς, ελπίζω το ίδιο, και θα δούμε ποιος θα το κάνει καλύτερα! Κοιτάζετε πρώτα τον εχθρό!»

    Λάθος μεγάλο! Δεν πολεμάτε την παγκοσμιοποίηση. Πολεμάτε μόνο την τάση της παγκοσμιοποίησης για αποεθνικοποίηση. Όμως δεν είναι η αποεθνικοποίηση ο λόγος της παγκοσμιοποίησης, παρά μόνο ένα μέσο της για επικράτηση. Εσείς κοιτάτε το μέσο και όχι τις οικονομικές αιτίες που την προκαλούν και την συντηρούν. Γιατί, αν τις κοιτάζατε, θα ήσασταν, απλούστατα, Αριστεροί και θα θέλατε την αταξική κοινωνία. Η μονομέρεια λοιπόν είναι αυτή που διακρίνει την αντιπαγκοσμιοποιητική ρητορεία της εθνικιστικής Δεξιάς.


    Γράφεις: «Δυσκολεύομαι να καταλάβω τί ακριβώς εννοούν όσοι λένε ότι το κατεστημένο ευνοεί τον ΛΑ.Ο.Σ. Πώς ακριβώς ευνοούνται από το κατεστημένο οι εθνικιστές; Με το να συκοφαντούνται ως «νεοναζί»; Με το να καίγονται τα βιβλιοπωλεία τους; (Τό έκαψε... μόνος του ο Γεωργιάδης, έγραφαν στο φόρουμ τους οι τύποι του «Ρεσάλτου»!) Είναι φιλικά με τις ιδέες τους τα μεγάλα ΜΜΕ; Το «Βήμα» και η «Καθημερινή»; Ή τα επιχειρηματικά συμφέροντα; Πώς τέλος πάντων;»

    Στο εξήγησα πριν, ένα μέρος του κατεστημένου, οι «αριστεροφιλελεύθεροι» του ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ (Λιάκος, Ιός κ.λπ.) σας προβάλλουν όχι μόνο για κομματικούς λόγους αλλά και γιατί χάρη σε εσάς επιβεβαιώνουν τη θεωρία τους ότι οι αντίπαλοί τους μόνο ακροδεξιοί μπορεί να είναι. Δε νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθείς πως όποιος τίθεται στο επίκεντρο της προσοχής, προβάλλεται. Συνεχώς ο Λιάκος και οι λοιποί ισχυρίζονται πως όσοι αντιδρούν στο βιβλίο είναι «εθνικόφρονες». Και το ζήτημα δεν είναι αν εσείς πιστεύετε πως «ας ισχυρίζονται ό,τι θέλουν», αλλά αν έχουν το πάτημα για τέτοιες δηλώσεις. Γιατί μόνο η παρουσία όσων δεν είναι δεξιοί εθνικιστές τούς αφαιρεί μέγα μέρος από τον ισχυρισμό πως όσοι αντιτίθενται στις απόψεις τους είναι αντιδημοκράτες ή νοσταλγοί του ναζισμού ή γραφικοί ή οδηγούν σε αδιέξοδο την Ελλάδα. Οι μεν τροφοδοτείτε τους δε, είναι απλό. Όμως από τους μεν και τους δε η Ελλάδα καταστράφηκε κατά τον 20ό αι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευχαριστώ, αγαπητέ Ανώνυμε (21-9-2007, 2:13 μμ), για τα καλά σου λόγια.

    Ως προς τους λαθρομετανάστες, και αν ακόμη δεν ψήφισαν, μην... ανησυχείς, σε λίγα χρόνια, ελέω Παυλόπουλου, θα ψηφίζουν και θα κυβερνούν κανονικότατα...

    Ως προς τον χριστιανισμό, στέκομαι στην τελευταία σου φράσι: «πιστεύω στον Θεό της Ελλάδος, όποιος κι αν είναι αυτός». Ναι, υπεράνω όλων η Ελλάς! Μην ξεχνούμε ότι το Γένος μας διένυσε τόσες χιλιάδες χρόνια. Στην πάροδο αυτών των χιλιετιών, η Ψυχή μας εκφράστηκε με τρόπους διαφορετικούς, αναπτύξαμε πολιτισμούς και κοινωνίες διαφορετικές, ανάλογα με την εποχή και την συνθήκη, αλλά η βαθύτερη ουσία είναι κοινή, η συνέχεια είναι δεδομένη. Μην παραλογιζόμεθα. Ο τρόπος που αυτός ο λαός, οι Έλληνες, εκφράζει την θρησκευτικότητά του επί δυο χιλιάδες χρόνια δεν είναι Ελληνικός; Μα η Ψυχή των Ελλήνων εκφραζόταν έτσι, οι κοινότητες των Ελλήνων βίωναν αυτόν τον βίο και την παράδοσι!

    Είχε γράψει ο (αρχαιολάτρης) εθνικιστής συγγραφεύς Δ. Δημόπουλος: «Για τον Έλληνα εθνικιστή ωριμότητα σημαίνει όχι να εστιάζεται στις διαφορές μόνον μεταξύ αρχαίας και νέας θρησκείας (που είναι όντως σοβαρές), αλλά να μελετά και να αναζητεί και την ενιαία ραχοκοκκαλιά που τις διασυνδέει. Διότι υπάρχει αυτή η μυστική συνέχεια, κι ας διαφεύγει της αντιλήψεως των πολλών.»

    Μην μάς ξεγελούν οι καλοθελητές που υβρίζουν είτε την αρχαία είτε την Ορθόδοξη παράδοσι και κληρονομιά μας. Στην πραγματικότητα, την Ελλάδα θέλουν να κατεδαφίσουν. Και εάν χαθεί η Ελλάδα μας, ούτε Δωδεκάθεο, ούτε Ορθοδοξία, ούτε τίποτε θα απομείνει... Όλα δικά μας είναι λοιπόν, και η δόξα της αρχαιότητος και του Βυζαντίου, δικός μας πλούτος και δύναμι, και δεν απεμπολούμε τίποτε.

    Για όσους τώρα θέλουν να μελετήσουν λίγο βαθύτερα το θέμα, παραθέτω μερικά εξαιρετικά άρθρα, ανθρώπων με γνώσι του θέματος, και χριστιανών (Ζιάκας, Ζεπάτος, Ζηζιούλας) και αρχαιολατρών (Δημόπουλος, Νόνικας) και ουδετέρων (Καραμπελιάς). Νομίζω ότι διαβάζοντάς τα αποκτά κανείς πιο ευρεία άποψι του θέματος.

    Θεόδωρος Ζιάκας, «Γιατί έγιναν οι Έλληνες χριστιανοί;», περ. «Άρδην», τ. 28, Δεκ. 2000 - Ιαν. 2001

    Αρης Ζεπάτος, «Ο Ελληνισμός και ο Χριστιανισμός είναι εχθροί;», περ. «Τότε», τ. 45, Νοέμ.-Δεκ. 1993

    Σπύρος Νόνικας, «Στην Ορθοδοξία διασώζονται πανάρχαιες Ελληνικές θρησκευτικές παραδόσεις!», περ. «Τότε», τ. 48, Μάιος-Ιούν. 1994

    Δημήτριος Π. Δημόπουλος, «Στο Αδυτο των Ελληνικών Μαντείων», εκδ. «Ελεύθερη Σκέψις», 2000

    «Η συνάντηση Ελληνισμού - Χριστιανισμού», «Αρδην», τ. 28:
    Γιώργος Καραμπελιάς, «Μια ιστορική συνάντηση»
    π. Ιωάννης Ζηζιούλας, «Η συνάντηση των δυο κόσμων»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σκεπτόμουν, κύριε Ιωάννη, να μην δημοσιεύσω το νέο σου σχόλιο. Διότι, όταν γράφεις «δεν πολεμάτε την παγκοσμιοποίηση», «είστε υποκριτές», «νεκροθάφτες του πατριωτισμού» κ.λπ., συγγνώμη, αλλά δεν χωρά διάλογος απέναντι σε αυτές τις ύβρεις και την προκατάληψι. Ο «Ιός», επαναλαμβάνω, με τις ίδιες φράσεις επιτίθεται στους πατριώτες. Μόνο που αυτός τό κάνει συνειδητά, ενώ εσύ παίζεις το παιχνίδι του χωρίς να τό συνειδητοποιείς.

    Συγγνώμη κύριε, αλλά όταν ένας πατριώτης τάχα, καλοθελητής, επιτίθεται στους Έλληνες πατριώτες με τέτοιον λυσσαλέο τρόπο, λες και εμείς είμαστε οι... εγκέφαλοι και η αιχμή του δόρατος της παγκοσμιοποίησης, εμείς που αγωνιζόμαστε για την πατρίδα, και έρχεσαι λοιπόν ο καλοθελητής και θεωρείς εμάς ως τον υπέρτατο εχθρό σου, εμάς, όχι την παγκοσμιοποίησι, την νεοταξική εξουσία, τον εθνομηδενισμό, τον απάνθρωπο διεθνή καπιταλισμό-υλισμό και την αλλοτρίωσι, αλλά εμάς, τους Έλληνες εθνικιστές που αγωνιζόμαστε, έστω με τα στραβά μας, κι εμείς από μια πολεμίστρα κατά του νεοταξικού τέρατος, ε, τότε, δεν μπορούμε παρά να φωνάξουμε: Μα τι ζόρι τραβάς με τους εθνικιστές ρε φίλε;! Ο Ιός είσαι, ή ο Αλαβάνος! Επιτέλους δηλαδή. Και βλέποντας αυτήν την εμπάθεια, και όταν λες εμάς υποκριτές και πράκτορες της νέας τάξης, ε, επόμενο είναι να υποψιαστούμε, ότι μάλλον αυτός που μας επιτίθεται με τέτοιον τρόπο είναι ο υποκριτής και ο πράκτορας, έστω το αθέλητο όργανο, αφού αυτού η συμπεριφορά ταυτίζεται με την των νεοταξιτών, παρά εμείς.

    Λοιπόν τέτοια σκαιά και δόλια επίθεσις δεν είναι επιτρεπτή εδώ μέσα. Και παρακαλώ να μην επαναληφθεί. Δεν χρειαζόμαστε καλοθελητές, τάχα πατριώτες, να αναπαραγάγουν από τον καναπέ τους την προπαγάνδα και τις ύβρεις των «Ιών» για «φασίστες», «πατριδοκάπηλους» κ.ά. φαιδρά, εις βάρος πατριωτών που αγωνίζονται χρόνια και έχουν κάνει θυσίες (δεν μιλώ για τον εαυτό μου τώρα).

    Για το υπόλοιπο ρεσιτάλ παραλογισμού, από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω. Από το ότι πρέπει να... ευχαριστούμε όσους μάς υβρίζουν και μάς δυσφημούν; Όσους, με την τεράστια δύναμι της προπαγάνδας του διαπλεκομένου κατεστημένου, επιχειρούν να καταστήσουν περιθωριακή, δυσφημώντας ως «ακραία» και «γραφική» κάθε πατριωτική άποψι; Ωραία... διαφήμησι! Και εσύ μάς καταλογίζεις ακριβώς τα ίδια με τους «Ιούς», δικαιώνοντάς τους! Μήπως και εσύ είσαι βαλτός για να μάς... διαφημίσεις;! Αλλά, γράφεις μετά, ότι φοβάσαι μήπως ο «Ιός» σέ ταυτίσει μαζί μας! Και γι' αυτό τους δίνεις... «προοδευτικά» διαπιστευτήρια νομιμοφροσύνης, επειδή φοβάσαι; Αλλά γιατί φοβάσαι; Αφού... διαφήμισι θα σού κάνει κι εσένα ο «Ιός», άμα σέ δυσφημίσει!

    Τρώτε πάλι την προπαγάνδα των «προοδευτικών» και πέφτετε θύματα κι εσείς του κυνηγιού ακροδεξιών μαγισσών. Δεν καταλαβαίνετε ότι, εάν θέλουμε να ανατρέψουμε εκ βάθρων το νεοταξικό κατεστημένο, πρέπει να αμφισβητήσουμε εκ θεμελίων την λογική του, στο σύνολό της; Να αψηφίσουμε την προπαγάνδα του; Ότι δεν μπορούμε να είμαστε πραγματικοί πατριώτες, αλλά... προοδευτικοί τέλος πάντων, μην μας πει και ακροδεξιούς ο «Ιός»! Ότι, αποδεχόμενοι την λογική και υποτασσόμενοι ηττοπαθώς στην προπαγάνδα του συστήματος έχουμε ήδη χάσει;

    Εμείς οι Έλληνες εθνικιστές είμαστε οι αιχμή του δόρατος του πατριωτισμού, διότι δεν φοβόμαστε να μπούμε στην πρώτη γραμμή και να δεχθούμε τα πυρά και τις ύβρεις και τις συκοφαντίες. Εσείς, είστε ευπρόσδεκτοι εάν αγωνίζεσθε από τα μετόπισθεν, αλλά, εάν δεν θέλετε να στοιχηθείτε πλάι μας, τουλάχιστον μην μάς υβρίζετε. Μην συμπαρατάσσεσθε με τον εχθρό. Αφήστε μας τουλάχιστον να πολεμήσουμε, χωρίς να μάς υπονομεύετε.

    Λοιπόν, πολλοί, ακόμη και αγνοί αγωνιστές της πατριωτικής αριστεράς, δεν μπορούν να ξεπεράσουν το αντιδεξιό σύμπλεγμα. (Ενώ εμείς, οι τάχα ακροδεξιοί, μισαλλόδοξοι κομμουνιστοφάγοι, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να πούμε εύγε στον Ζουράρι, την Κανέλλη ή τον Καραμπελιά, για οτιδήποτε θετικό). Αλλά τι λέω, εδώ ακόμη στην Ελλάδα παραμένουν άγνωστοι εκτός εθνικιστικού χώρου οι πρωτεργάτες του Ελληνικού εθνικισμού, ο Περικλής Γιαννόπουλος, ο Ίων Δραγούμης και ο Ιωάννης Συκουτρής. Δειλά - δειλά τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει διανοητές από όλους τους χώρους να ασχολούνται με αυτούς τους γίγαντες του πνεύματος. Και πάλι δειλά - δειλά· σπουδαίοι ήταν, αλλά απορρίπτουμε τις ακραίες απόψεις τους, ή, τό άλλο που λένε, δεν ήταν εθνικιστές αλλά... σοσιαλιστές (!) (έλεος· ήταν μορφές τεράστιες με πολύ ευρύ πνεύμα, αλλά, εθνικιστές ήταν κατ' αρχήν· όπως, από την άλλη, και ο Μιχάλης Ράπτης - Πάμπλο εξέφρασε πατριωτικές απόψεις, αλλά αριστερός επαναστάτης ήταν κατ' αρχήν). Εγώ λοιπόν μπορώ να αναγνωρίζω το εθνικό έργο του Καραμπελιά, αλλά, από την άλλη μεριά... Δεν πειράζει, δεν είναι η αναγνώριση που ζητούμε. Κατανοούμε τις διαφορές μας. Εκείνο που περιμένω από κάθε πατριώτη, είτε δεξιό είτε αριστερό, είτε Ορθόδοξο είτε αρχαιολάτρη είτε άθεο, είναι να κατανοεί ποιος είναι ο εχθρός: η νεοταξική παγκοσμιοποίησι.

    Περί δωδεκαθεϊστών - διότι μάς προέκυψε και αυτή η ανοησία.

    Βγήκαν κάποιοι φαιδροί, υποδαυλιζόμενοι από την φαιδρή προπαγάνδα στην οποία δυστυχώς εσύρθη ο Παπαθεμελής για να μαζέψει τους νεοδημοκράτες στο μαντρί, και κατηγόρησαν τον ΛΑ.Ο.Σ. ως... κόμμα φιλο-δωδεκαθεϊστικό! Αν με αυτό εννοείται η αγάπη για την αρχαία Ελλάδα, συνηγορούμε και επαυξάνουμε. Αν εννοούν (και στα χαλασμένα τους μυαλά εννοούν) εχθρότητα για την Ορθοδοξία μας και αποδοχή υπόπτων νεοεποχίτικων, νεοταξικών παγανισμών, ε, εδώ γελά και το παρδαλό κατσίκι! (Και μέχρι χθες μάς έβριζαν οι ίδιοι ως... «θρησκόληπτους οπαδούς του Χριστόδουλου»! Από αυτήν την άποψι μάς έκανε καλό η περί «δωδεκαθεϊσμού» μπουρδολογία· κατέδειξε την γελοιότητα των κατηγοριών. Και, συγχρόνως, οι λίγοι φαιδροί θρησκόληπτοι και ουφολόγοι, είτε της μίας είτε της άλλης πλευράς, οι οποίοι είχαν προσκολληθεί ως παιδική αρρώστια στο κόμμα, εξωπετάχθηκαν και μπήκαν στο περιθώριο όπου ανήκουν.)

    Αλήθεια, περιηγηθείτε λίγο στα ΥΣΕΕ και στα ΕΑΡ και στα δωδεκαθεϊστικά ιστολόγια και φόρουμ, να δείτε σε πόση εκτίμηση έχουν τον ΛΑ.Ο.Σ. που, τάχα, τούς υποστηρίζει... Να δείτε το μίσος τους για τους Έλληνες εθνικιστές. Την διεθνιστική προπαγάνδα τους που θυμίζει ΣΥΡΙΖΑ. (Φυσικό, διότι οι εθνικιστές βάζουν υπεράνω όλων την Ελλάδα και αγωνίζονται για την ενότητα του Έθνους, ενώ αυτοί βάζουν υπεράνω όλων το θρησκευτικό τους δόγμα και το εμφυλιακό μίσος και αγωνίζονται να διασπάσουν το Έθνος. 'Αλλωστε, πολλοί από αυτούς, Ρασσιάς, Βερέττας, Τσαγκρινός, Τσακαλίας κ.λπ. από την εξωκοινοβουλευτική- αναρχική αριστερά ξεκίνησαν, πριν ανακαλύψουν την αρχαία Ελλάδα και καπελώσουν τον αρχαιόθρησκο χώρο. Φυσικά, υπάρχουν και πολλοί αξιολογότατοι, θερμοί πατριώτες στον αρχαιόθρησκο χώρο. Πώς να ξεχάσουμε τον αείμνηστο εθνικιστή συγγραφέα και πολιτικό Δημήτριο Δημόπουλο, επί παραδείγματι; ) Εδώ έχω να πω πολλά, επειδή το θέμα το παρακολουθώ χρόνια, Και την «Ελληνική Αγωγή» του Αδώνιδος Γεωργιάδου τήν παρακολουθώ χρόνια πριν πολιτευθεί ο Άδωνις.

    'Αγαλμα πρέπει να κάνουν στον Άδωνι οι Ορθόδοξοι Έλληνες χριστιανοί, και όλοι οι Έλληνες κατ' εμέ. Όχι βεβαίως κάτι θρησκόληπτοι που μάζεψε ο Παπαθεμελής. Διαβάζω στην εφημερίδα του Παπαθεμελή την επιστολή ενός Ευθύμιου Κολοβού, «πρώην πρόεδρο ΟΚΕ εκκλησιαστικών υποθέσεων ΛΑΟΣ», ο οποίος ωρύεται: «Πώς είναι δυνατόν εκπρόσωπος τύπου ορθόδοξου κόμματος [Άδωνις Γεωργιάδης] να διαφημίζει σε τηλεοπτική εκπομπή την 28η-29η Δεκεμβρίου αφίσσα με τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου και να προτρέπει τους τηλεθεατές να τήν προσφέρουν ως δώρο στην χριστιανική πρωτοχρονιά του 2007;» Ζντουπ! Ευτυχώς κάτι τέτοιοι θρησκόληπτοι στυλ... κυρίας Λουκά, από τους οποίους -δόξα τω Θεώ!- μάς απήλλαξε ο Παπαθεμελής, είναι μειοψηφία. Κάθε λογικός Ορθόδοξος Έλλην σέβεται και τιμά τους θεούς του Ολύμπου, τούς θεωρεί μέρος της πολιτιστικής του κληρονομιάς, και δεν βλέπει τίποτε κακό και αντι-ορθόδοξο στο να τούς έχει σε αφίσσα. Αντιθέτως. Ευτυχώς λοιπόν αυτές οι απόψεις είναι περιθωριακές στους Έλληνες που αντιλαμβάνονται το ενιαίον της εθνικής τους κληρονομιάς και ιστορίας. Αν πετάγαμε τέτοιες κοτσάνες σαν του κ. Κολοβού, άλλο δεν θα επιτυγχάναμε παρά να ρίξουμε νερό στον μύλο του Ρασσιά. Στον αρχαιόθρησκο χώρο, όμως, επειδή έχουν τον ζήλο του νεοφώτιστου, ο φανατισμός είναι αρκετά συνηθισμένος. Ε λοιπόν, η «Ελληνική Αγωγή» ήταν πάντοτε από τις λίγες φωνές στον αρχαιόφιλο χώρο που υπερασπιζόταν την ενότητα του Ελληνισμού (σε αντίθεσι με κάτι «Δαυλούς» και όλα τα νεώτερα... διιπετή φρούτα). Με συνέπεια, επί χρόνια πολλά. Γι' αυτό λοιπόν εγώ που έχω δει αρκετά όσον αφορά στις διαμάχες αρχαιοθρήσκων και χριστιανών, λέγω: 'Αγαλμα πρέπει να κάνουν οι Έλληνες εθνικιστές στον Άδωνι Γεωργιάδη.

    Άλλοι παραλογισμοί.

    Μπλέκεις τον εθνικισμό με τον ιμπεριαλισμό και τον διεθνή καπιταλισμό, και αποκαλείς την νεοταξική παγκοσμιοποίησι του κεφαλαίου... εθνικιστική! Ας μάθουμε να διακρίνουμε τις έννοιες. Ο εθνικισμός στην νεώτερη εποχή ταυτίζεται με τις εθνικοαπελευθερωτικές επαναστάσεις, την αυτοδιάθεσι των εθνών, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Συνιστώ π.χ. το βιβλίο του αξιολόγου εθνικιστού διανοητού, Ορθοδόξου και βενιζελικού μάλιστα, Κώστα Χατζηαντωνίου, «Εθνικισμός και Ελληνικότητα: Δοκίμια εθνικής θεωρίας και ελληνικής ιστορίας», εκδ. Πορθμός, 2003.

    Μπλέκεις τον εθνικισμό και την δεξιά παράταξι με... Καραμανλήδες και αστονεοφιλελευθέρους ευρωλιγούρηδες και με χούντες, τους συνεπέστερους εχθρούς της εθνικιστικής δεξιάς. Αλλά όχι με Κολοκοτρώνη, και στρατηλάτη Κωνσταντίνο και Βενιζέλο, και Μεταξά και Παπάγο και Διγενή. Γιατί άραγε; (Όσο για τα «δεν ήθελε την Θεσσαλονίκη», «προκάλεσε την Μικρασιατική καταστροφή», κάποτε θα πρέπει να μελετήσουμε Ιστορία απαλλαγμένη από την αριστερή παραχάραξι...)

    Γράφεις ότι δεν είσαι αριστερός, και πετάς το ακραίο απόφθεγμα του μαρξιστικού υλισμού: «Δεν πολεμάτε την παγκοσμιοποίηση. Πολεμάτε μόνο την τάση της παγκοσμιοποίησης για αποεθνικοποίηση. Όμως δεν είναι η αποεθνικοποίηση ο λόγος της παγκοσμιοποίησης, παρά μόνο ένα μέσο της για επικράτηση. Εσείς κοιτάτε το μέσο και όχι τις οικονομικές αιτίες που την προκαλούν και την συντηρούν. Γιατί, αν τις κοιτάζατε, θα ήσασταν, απλούστατα, Αριστεροί και θα θέλατε την αταξική κοινωνία. Η μονομέρεια λοιπόν είναι αυτή που διακρίνει την αντιπαγκοσμιοποιητική ρητορεία της εθνικιστικής Δεξιάς.»

    Καταλαβαίνεις ότι αναπαρήγαγες το κεφαλαιώδες αξίωμα του μαρξιστικού υλισμού; Και ότι αυτό που λέγεις είναι και εγγενώς αντι-ορθόδοξο; (Τό σημειώνω επειδή γνωρίζω ότι πιστεύεις στην Ορθοδοξία.) Δεν είμεθα υλιστές (καπιταλιστές ή μαρξιστές, κατά βάσιν το ίδιο). Ούτε υπέρμαχοι του κομμουνιστικού ισοπεδωτισμού. Και το έθνος δεν είναι απλώς μέσον, όπως για τον κομμουνιστή, προς την κομμουνιστική κοινωνία· για τον εθνικιστή, αλλά και τον Ορθόδοξο Έλληνα είναι θετική αξία αφ' εαυτής (του μεταπτωτικού κόσμου, φυσικά). Θετική αξία προαγωγής της κοινωνίας, όπως έγινε αντικείμενο αναστοχασμού στον Επιτάφιο του Περικλέους και πραγματώθηκε στην αρχαία πόλι και στην ορθόδοξη κοινότητα. Συνιστώ πάλι το βιβλίο του Κ. Χατζηαντωνίου («Εθνικισμός και Ελληνικότητα: Δοκίμια εθνικής θεωρίας και ελληνικής ιστορίας»), όπου συσχετίζεται ο Ελληνικός «πλουραλιστικός εθνικισμός» με την μεταφυσική του Ορθόδοξου προσώπου. Μετά την μαρξιστική συκοφάντησι του εθνικισμού, ας μην ακολουθήσει και η μαρξιστική διαστρέβλωσις της Ορθοδοξίας, με την επαναλαμβανόμενη ανοησία ότι ο χριστιανισμός είναι τάχα εναντίον των εθνών. (Και μετά, αυτών που λένε τέτοιες ανοησίες, τούς φταίνε οι δωδεκαθεϊστές που επιχειρούν να μονοπωλήσουν τον πατριωτισμό.)

    Τέλος, επαναλαμβάνω. Αφήστε εμάς που πολεμούμε στην πρώτη γραμμή να δεχόμαστε τα πυρά και να υβριζόμεθα και να συκοφαντούμεθα, να δεχόμαστε όλην την προπαγάνδα εξοντώσεως της προσωπικότητος από το σύστημα. Ας είμαστε εμείς οι «ακροδεξιοί» και οι γραφικοί, για να μην είστε εσείς. Διότι, εάν εμείς δεν υπήρχαμε, θα είσασταν εσείς στο άκρο δεξιό του πατριωτικού μετώπου. (Όπως στο επαναστατικό κοινοβούλιο της Γαλλίας, όπου η αριστερά διαχωριζόταν σε δεξιά, κέντρο και αριστερά της επόμενης βουλής, ενώ την παλαιά δεξιά και το κέντρο τήν έτρωγε η μαρμάγκα.) Ας είμαστε εμείς οι «γραφικοί», για να μπορείτε εσείς οι «σοβαροί» πατριώτες του καναπέ να κάνετε κριτική αφ' υψηλού και θεωρητική επεξεργασία... Περιμένοντας, στο πολιτικό επίπεδο, να δημιουργηθεί εκ του μηδενός ένας σοβαρός και μεγάλος πολιτικός σχηματισμός, για να ευαρεστηθείτε εσείς να συνδράμετε - αλλά πώς θα δημιουργηθεί εάν δεν αγωνιστείτε για να δημιουργηθεί; Δεν πειράζει, μακρυά κι αγαπημένοι. Αφήστε μόνον να αγωνιζόμαστε εμείς από αυτήν εδώ την πολεμίστρα που ταχθήκαμε και κάντε εσείς τον δικό σας αγώνα από όπου νομίζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος7/10/07, 11:46 μ.μ.

    Καλλίμαχε,
    αν εξέλαβες τα όσα υποστήριξα περί υποκρισίας κ.λπ. ως επίθεση, λυπάμαι. όσα γράφεις είναι εν πολλοίς άσχετα (δεν ανέφερα την διαμάχη λ.χ. Παπαθεμελή-Γεωργιάδη, έκανα νύξη για άλλους του Λάος). Αναφέρθηκα σε δωδεκαθεϊστές, όχι ότι το Λάος έχει δωδεκαθεϊστές - αν είπα κάτι διαφορετικό, το ανακαλώ. ότι το Υσεε βρίζει το Λάος είναι γεγονός, γεγονός είναι όμως κι ότι λ.χ. η "ελληνική θρησκεία" βρίζει όσους είναι λιγότερο.. παγανιστές από την ίδια, συνεπώς το επιχείρημά σου δεν αποδεικνύει ότι όποιος παγανιστής βρίζει άλλους, οι άλλοι οπωσδήποτε δεν είναι παγανιστές.

    Εν πάσει περιπτώσει, θεωρώ ότι δεν απάντησες σε όσα έγραψα. ακόμη και στην μοναδική παράθεση του κειμένου μου, σού έκανε εντύπωση η αριστερή χροιά και όχι η διαπίστωση για τις αιτίες και τα μέσα της παγκοσμιοποίησης. όπως και να 'χει, αναφέρθηκα σε συγκεκριμένα γεγονότα (οίκαδε κ.λπ.) προκειμένου να κάνω συγκεκριμένους χαρακτηρισμού, που δεν σχολιάστηκαν. κι όπως έγραψα πριν, ξέρω πολύ καλά τα αριστερά, δεξιά (και κεντρώα) αντιπατριωτικά λάθη. μιλώ με συγκεκριμένα επιχειρήματα. κι αφού δεν σχολιάστηκαν, δεν μπορώ να κάθομαι να αντιλέγω αν δεν ήταν ή ήταν ύβρεις οι χαρακτηρισμοί μου - δεν έχω καιρό γι' αυτό.
    Το πόνημα του Χατζηαντωνίου το έχω διαβάσει αρκετές φορές από το 1994, όπως και τα άρθρα του στην Ελλοπία παλιότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος8/10/07, 12:40 π.μ.

    Το ιστολόγιο είναι υψηλού επιπέδου και διαβάζοντας τη συγκεκριμένη συζήτηση, έγινα σοφότερος. Ακόμη και οι διαφωνούντες
    (αριστεροί πατριώτες) προσφέρουν τροφή για συζήτηση, που μας κάνει όλους καλύτερους. Πιστεύω ότι ο πατριωτισμός είναι υπεράνω κομματικών διαφορών, ότι δεν έχουμε τίποτε να μοιράσουμε και όλους μας ενώνει η Ελλάς. Η μόνη, επί του παρόντος, διαφωνία μου με την πατριωτική αριστερά, είναι η υπερβολική αργοπορία της. Αργεί να συγκροτηθεί. Επίσης διακατέχεται (ένα μέρος της τουλάχιστον) από άκρατο ... ρομαντισμό (δεν βρήκα καταλληλότερη λέξη, αν βρει κανείς καλοδεχούμενη). Διάβαζα σήμερα στο "Παρόν", άρθρο του κου Π. Κρητικού. Διαβάστε το και θα καταλάβετε. Θεωρεί ότι ο Γ. Παπανδρέου, διαθέτει το σωστό ... DNA (!) και δύναται να αναβιώσει το παλιό ( άρα και πατριωτικό) ΠΑΣΟΚ ! Δε μπορώ να το σχολιάσω, γιατί από τα γέλια ... δεν μπορώ να πληκτρολογήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ μου Ιωάννη, επεσήμανα τις αντιφάσεις στα όσα έγραψες σημείο προς σημείο. Εάν δεν τό καταλαβαίνεις, και προπαντός δεν βλέπεις την θεμελιώδη αντίφασι, από την μια να μιλούμε για πατριωτισμό πέραν των ξεπερασμένων ετικετών «αριστερός»-«δεξιός» και από την άλλη να κυνηγούμε κακά εθνικιστικά φαντάσματα και να αναπαράγουμε «προοδευτικά» νεοταξικά κλισέ, ας τό αφήσουμε εδώ. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνήσουμε. Η δαιμονοποίησις της λέξεως «εθνικισμός» πρέπει πάντως να σταματήσει. Ζητώ συγγνώμη για το οξύ ύφος μου, και δεν έπαψα ποτέ να εκτιμώ τον συγγραφέα της Porta Aurea, αλλά η διαφωνία διαφωνία.

    Φίλε Αριστείδη, σωστός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος14/10/07, 3:47 μ.μ.

    Συγχαρητήρια παιδιά γιά τόν διάλογο. Είμαι
    εύτυχής πού νέοι άνθρωποι έπιτέλους,
    καταλαβαίνουν ότι τό νά άγαπάς τήν πατρίδα σου είναι ότι πιό φυσικό, καί τό έναποθέτεις τίς έλπίδες στόν Θεό είναι εύλογία. Έγώ όταν ήμουν νέος
    αύτά δυστυχώς δέν τά έβλεπα. Είχα όμως πάντα μέσα μου μιά έντιμότητα έκανα πάντα τό καλό άν μπορούσα καί τίποτε άλλο. Είχα καί έχω καλή προέραιση.Προέρχομαι άπό ΄δημοκρατική΄΄ οίκογένεια, σήμερα δέν μού λέει τίποτε αύτό, καί ήμουνα
    από τά ίδρυτικά μέλη τής νεολαίας πασοκ στήν Καλλιθέα, μιλάμε γιά τό
    1974.Ό λόγος τότε πού μέ συγκίνησε
    ήταν τό σύνθημα ή Έλλάδα στούς Έλληνες κυρίως καί τά περί κοινωνικής
    άλληλεγγύης, δικαιοσύνης καί ίσων εύκαιριών γιά ολους.Μέ συγκίνησε κι ό Άνδρέας γιατί ήταν ήγέτης καί πίστεψα
    ότι μπορεί νά τό κάνει τό μπάμ γιατί περί αύτού έπρόκειτο, καί τό έκανε.
    Στήν άρχή μέ ένα διψήφιο ποσοστό
    γύρω στό 13% νομίζω λεγόταν κοροϊδευτικά κόμμα διαμαρτυρίας τά ύπόλοιπα είναι γνωστά.
    Ολα αύτά τά χρόνια πού πέρασαν τό πασοκ έγινε ό άλλος πόλος τού δικοματισμού καί μέ διάφορα τερτίπια καί άλχημείες στόν έκλογικό νόμο, καλά κρατούσε τό σκηνικό τού δικοματισμού τού ΄΄μεγάλου'' άλλά καί τού δικοματισμού τού ''μικρού'' τής άριστεράς πού μονοπωλούσε ότιδήποτε, τά πάντα, έπί παντός έπιστητού. Έμοιαζε άπόρθητο αύτό τό πολιτικό κατεστημένο, κυβερνούσαν όλοι μιά χαρά, άλλοι είχαν τήν κυβέρνηση, άλλοι τίς νομαρχίες, άλλοι τούς δήμους, άλλοι τά συνδικάτα καί περνάγανε αύτοί καλά καί μείς όλο καί χειρότερα. πόσο σίγουροι ήταν όλοι τους ότι ή μηχανή δούλευε μιά χαρά,
    είχανε στήσει τίς έπιχειρήσεις τους, βάλανε καί τά έμπορικά σήματά τους πυρσό, ήλιο, σφυροδρέπανο, περιστέρι, όλα σημαίνουν κάτι άλλο άπ' αύτό πού φαίνεται, κι έμείς νά άσφυκτιούμε μέ τό δούλεμα καί νά μήν μπορούμε νά έκφραστούμε.
    Χρειαζόταν άνατροπή τού πολιτικού σκηνικού. Όταν άκουγα τόν Καρατζαφέρη στή βουλή καί στήν εύρωβουλή έλεγα, έ ρέ Καρατζαφέρης πού σάς χρειάζεται... Άν καί δέ μού γέμιζε τό μάτι έλεγα αύτός μπορεί νά τούς κάνει νά παραμιλάνε. Άρχισα νά δουλεύω γιά αύτόν μόνος μου. Στίς συζητήσεις μέ γνωστούς, στό BlueSky,
    στά ίστολόγια, στά τηλέφωνα παντού.
    Στό κάτω κάτω οί θέσεις του μέ έξέφραζαν σέ καυτά ζητήματα τής κοινωνίας, φτώχεια, άκρίβεια, λαθρομετανάστες,έθνικά θέματα, έκκλησία, ναρκωτικά, παιδεία καί δέν μέ ένδιαφέρει καθόλου ή ίδεολογική πλατφόρμα. Είδαμε τό σοσιαλισμό τόν κομουνισμό, τόν φιλελευθερισμό καί όλα τά συναφή καί χορτάσαμε.Δέν θέλουμε άλλο.
    Πρώτος στόχος.
    ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ
    Οί συνθήκες ήταν κάτι παραπάνω άπό ίδανικές στίς τελευταίες έκλογές.
    Υπήρχε ένας έκλογικός πού βοηθούσε.
    Ο Σκανδαλίδης βέβαια γιά άλλους τόν έκανε άλλά έτσι είναι ή ζωή.
    Τά δύο μεγάλα κόμματα ήτανε στά χειρότερά τους. Τά δύο κόμματα τής άριστεράς είχαν μεθύσει μέ τά προγνωστικά τους κι ό πανέξυπνος Καρατζαφέρης μέ σωστές κινήσεις
    καί όργώνοντας τήν Έλλάδα, παρά τίς πιέσεις καί τά άπαράδεκτα διλλήματα,
    πέρασε άνάμεσα άπό τή Σκύλα καί τή
    Χάριβδη καί μπήκε στή βουλή. Καί δείτε πώς άμέσως άλλάζει τό σκηνικό.
    Ο Καραμανλής κλειδωμένος μέ 152 βουλευτές. Ο GAP βαράει διάλυση στό
    πασοκ, ό σάριζα τρώει ένα χοντρό στραπάτσο μέ τόν ύπεύθυνο τύπου
    Νικ.Βούτση καί τόν κουκουλοφόρο ληστή γιό του,(ξέρετε ύπεύθυνοι τύπου
    στά κόμματα μπαίνουν σκληροπυρηνικά άτομα όχι όποιοι κι όποιοι...), καί τό ΚΚΕ λίγο καβαλιμένο λίγο σαστισμένο
    μιλάει γιά ακροδεξιά καί άλλα φαιδρά.
    (Ακροδεξιά καί άκροαριστερά είναι ίδιο πράγμα άνελεύθεροι όλοκληρωτισμοί.).
    Η συνέχεια θά είναι έξ ίσου συγκλονιστική. Η Ν.Δ. δέν μπορεί νά κυβερνήσει, άν δέν σκέφτεται νά κάνει αύτό πού πρέπει, όπότε ή θά άκολουθήσει τό πασοκ στή διάσπαση ή με έκλογές θά επιχειρήσει νά ξεφύγει.
    Τό σάριζα πού σημειωτέον δέν είχε καμία άνοδο είχε 0,02% πτώση γιατί κατέβηκε μέ τό Δηκι καί τόν Τσίπρα
    άρα τό 2004 είχαν 3,26 + 1,79 = 5,05
    χώρια ό Τσίπρας έπομένως είχε πτώση,
    τώρα όμως πού τό Δηκι δέν θά είναι μαζί καί μετά τά γεγονότα μέ τόν Βούτση, νά δούμε πόσα άπίδια πιάνει ό σάκκος.Καί κυρίως μετά τό παραλήρημα τού Άδόλφου Άλέκου στή βουλή, ξέρετε
    στήν δευτερολογία του.
    Δεύτερο βήμα.
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
    Θά τά πούμε άλλη φορά πρώτα ό Θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

[comments moderated] Θὰ διαβάσω καὶ θὰ δημοσιεύσω τὸ σχόλιό σας τὸ συντομότερο δυνατόν. Σχόλια ἀγενῆ, ἄσχετα μὲ τὸ θέμα ἢ ἀνόητα, διαγράφονται.