«Tὴ γλῶσσα μοῦ ἔδωσαν ἑλληνική· τὸ σπίτι φτωχικὸ στὶς ἀμμουδιὲς τοῦ Ὁμήρου. Μονάχη ἔγνοια ἡ γλῶσσα μου στὶς ἀμμουδιὲς τοῦ Ὁμήρου.» (Ὀδυσσέας Ἐλύτης, «Ἄξιον ἐστί»)

Σελίδες Πατριδογνωσίας - Περικλῆς Γιαννόπουλος - Ἡ Ἑλλὰς τοῦ ΟΧΙ - Ἀντίβαρο - Πολυτονικό

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2007

Περισσότεροι ἀντικειμενικοὶ λόγοι γιὰ τὴν παρουσία τοῦ ΛΑ.Ο.Σ. στὴν Βουλή

[Συνέχεια ἀπὸ τὸ προηγούμενο]

3. Ἀντίστασι στοὺς ἐθνομηδενιστὲς καὶ στοὺς προσκυνημένους. ΟΧΙ στὸν κατεστημένο τρικομματισμὸ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ

Χρῆστος Γιανναρᾶς, «Αναδιάταξη των πολιτικών δυνάμεων», «Η Καθημερινή», 19 Αυγούστου 2007:

«
Έρχεται η ώρα να κριθεί στις κάλπες η δική μας, των πολιτών η αξιοπρέπεια. Οχι να τιμωρήσουμε τον εμπαιγμό, μόνο να αμυνθούμε, να προστατέψουμε τις ελευθερίες μας, την ποιότητα της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας. Η απόπειρα με το διαβόητο βιβλίο της Ιστορίας να παρακαμφθεί και απαξιωθεί το Σύνταγμα, να προκληθεί και χλευαστεί η λαϊκή αίσθηση πατρίδας και η πιστότητα στην ιστορική μνήμη, συνιστά απειλή, απόπειρα ασέλγειας στην ποιότητα της ζωής μας.

Ολα τα άλλα κοινωνικά εγκλήματα των δύο μεγάλων κομμάτων μπορεί να πισωδρόμησαν τη χώρα, αλλά δεν απείλησαν την οντότητα και τη συνοχή της ελληνικής παρουσίας. Ούτε η καταλήστευση του Χρηματιστηρίου ούτε τα «δομημένα ομόλογα», η διαπλοκή, η διαφθορά, η αναξιοκρατία, ούτε η προδοσία Οτσαλάν, ο εξευτελισμός στα Υμια, η άνευ όρων βουβή διεκπεραίωση των ευρωπαϊκών φιλοδοξιών της Τουρκίας.

Η παροχή της ψήφου μας σε οποιοδήποτε κόμμα εκτός από τα τρία «εξουσίας» [ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ], δεν είναι αυτοσκοπός. Σκοπός είναι να υποχρεωθεί σε αναδιάταξη το πολιτικό σύστημα.

Στον ρεαλισμό αυτής της πολιτικής επίγνωσης να προστεθεί, για την ακρίβεια, ότι τα δύο κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα είναι στην πραγματικότητα τρία, αφού με οποιαδήποτε κυβέρνηση ο «Συνασπισμός» προσφέρει τους καριερίστες μισθοφόρους για την άσκηση της ίδιας «προοδευτικής» ιδεολογικής τυραννίας. Και βαρύνονται τα κόμματα εξουσίας με μια κορυφαία το καθένα αποκάλυψη του πολιτικού μηδενισμού του: Το ένα προπαγάνδισε ανενδοίαστα την Πλεκτάνη Ανάν. Το άλλο προώθησε με πείσμα την αλλαγή ιδεολογικού παραδείγματος στο ελληνικό σχολείο – το διαβόητο βιβλίο Ιστορίας. Καθόλου τυχαία, και στις δύο αυτές περιπτώσεις το καθένα από τα δύο μεγάλα κόμματα «έκανε πλάτες» στο άλλο, ενώ οι «συνασπισμένοι» μισθοφόροι ανέλαβαν την ιδεολογική συνηγορία.

Ναι: κριτήριο ψήφου η συμπαιγνία των τριών «κομμάτων εξουσίας» [ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ] τόσο στην προώθηση της Πλεκτάνης Ανάν όσο και στην αλλαγή ιδεολογικού παραδείγματος στο ελληνικό σχολείο.
»

ΟΧΙ στὴν τριάδα ἐξουσίας τοῦ κατεστημένου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

[Συνεχίζεται]

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/9/07, 4:26 μ.μ.

    Ο Γιανναράς, όμως, ευθύς εξ αρχής ήταν εναντίον του ΛαΟΣ και εξακολουθεί να είναι. Τον θεωρεί τυχοδιωκτισμό, φενάκη και προπαντός καπηλεία της Ορθοδόξου πίστεως. Δεν θέλει, λοπόν, ο Γιανναράς τα κόμματα εξουσίας (και καλώς), δεν θέλει ΣΥΡΙΖΑ, διότι τον θεωρεί γελοία ουρά του ΠαΣοΚ και υπηρέτης της Νέας Τάξης (και καλώς), δεν θέλει ΚΚΕ, δεν θέλει ΛαΟΣ. Ε, τι θέλει; Να ρίξουμε λευκό; Αρνείται, χωρίς να κάνει πρόταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου, ἐλαττώματα βρίσκω καὶ ἐγὼ πολλά. Ὅσο γιὰ τὸν Γιανναρᾶ (ὁ ὁποῖος φυσικὰ καὶ δὲν ταυτίζεται καθόλου μὲ τὸν ΛΑ.Ο.Σ.), μπορεῖς νὰ διαβάσεις παλαιότερη δημοσίευσί μου. Διότι αὐτὸ ποὺ λές, ὅπως τὸ λές, ἴσχυε βεβαίως κάποτε, πλὴν ὅμως ὁ Γιανναρᾶς ἀπὸ τὴν ἀρνητικὴ πρότασι (είχε προτείνει λευκό) διετύπωσε τώρα εὐθέως θετικὴ πρότασι.

    Γράφω (καὶ παραθέτω ἐκεῖ καὶ ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο του):

    «Όταν ο καθηγητής Χρήστος Γιανναράς, ο οποίος είναι γνωστό (στους εγγράμματους Έλληνες φυσικά, όχι στους αποβλακωμένους «προοδευτικούς») πόσο αυστηρός κατήγορος είναι του «δυτικού τύπου εθνικισμού», της καπηλείας της πατρίδος και της εκκλησίας από οποιονδήποτε, αλλά και συγκεκριμένων προσώπων και πολιτικών φορέων που θεωρείται -κακώς κατ' εμέ, και συνήθως μάλιστα συκοφαντικώς- ότι ευθύνονται για τα παραπάνω, ζητεί όχι λευκό όπως είχε ζητήσει παλαιότερα (6-1-2007), αλλά θετική ψήφο σε όποιο κόμμα αντετάχθη σαφώς στην πλεκτάνη Ανάν και στον αφελληνισμό των παιδιών μας, χωρίς να απορρίπτει (αλλά ουσιαστικά προτείνοντας) αυτούς που στο παρελθόν απέρριπτε ρητώς και κατηγορηματικώς, και μάλιστα αμφισβητώντας τώρα ευθέως τον συκοφαντικό χαρακτηρισμό του «ασόβαρου, φτηνοφιλόδοξου, παλαιοημερολογίτικου», θεωρώ ότι δεν θα μπορούσε να γίνει σαφέστερος

    Μόνο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε, επομένως, απολύτως. Ούτε το ΚΚΕ ούτε τον ΛΑΟΣ, παρ' όλο που απεχθάνεται -ναι- ορισμένα χαρακτηριστικά τους. Αλλά ο λόγος για τον οποίον απορρίπτει τα τρία «κυβερνητικά», όπως τά λέει, είναι τάξεις μεγέθους σημαντικότερος.

    Υ.Γ. Γιά καπηλεία της Ορθοδοξίας (μπά, δεν γίναμε... αρχαιολάτρες;!) ο Γιανναράς κατηγορεί όχι μόνον τον ΛΑΟΣ και όλα τα κόμματα αλλά και αυτήν την Ορθόδοξη Εκκλησία και το Πατριαρχείο ακόμη! Αλλά εγώ λέω το εξής. Εάν ο αυτός ο Γιανναράς, με τις δεδομένες απόψεις (ενίοτε και εμμονές) σε ορισμένα θέματα, κάνει το τεράστιο βήμα για τον ίδιο να προτείνει ό,τι προτείνει, ψήφο στα αντίθετα με το σχέδιο Αννάν και το βιβλίο Ιστορίας κόμματα, χωρίς να απορρίπτει κανένα, τότε καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι το κριτήριο που τον έκανε να κάνει αυτό βήμα. Γιατἰ να μην τό κάνουμε εμείς, λοιπόν, το βήμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/9/07, 11:15 π.μ.

    Ευχαριστώ, Καλλίμαχε, με κάλυψες πλήρως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

[comments moderated] Θὰ διαβάσω καὶ θὰ δημοσιεύσω τὸ σχόλιό σας τὸ συντομότερο δυνατόν. Σχόλια ἀγενῆ, ἄσχετα μὲ τὸ θέμα ἢ ἀνόητα, διαγράφονται.