«Tὴ γλῶσσα μοῦ ἔδωσαν ἑλληνική· τὸ σπίτι φτωχικὸ στὶς ἀμμουδιὲς τοῦ Ὁμήρου. Μονάχη ἔγνοια ἡ γλῶσσα μου στὶς ἀμμουδιὲς τοῦ Ὁμήρου.» (Ὀδυσσέας Ἐλύτης, «Ἄξιον ἐστί»)

Σελίδες Πατριδογνωσίας - Περικλῆς Γιαννόπουλος - Ἡ Ἑλλὰς τοῦ ΟΧΙ - Ἀντίβαρο - Πολυτονικό

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2007

Ενώ η πατρίδα μας καιγόταν, οι αρνησιπάτριδες συνέχιζαν το ύπουλο έργο της κατεδαφίσεως της Ιστορίας μας

Κανείς σχεδόν δεν έδωσε σημασία, καθώς τις ίδιες ώρες η πατρίδα μας όλη καιγόταν. Και όμως, ενώ στον Μωριά ξαναζωντάνευε ο τρόμος του Ιμπραήμ, οι αρνησιπάτριδες συνέχιζαν το ύπουλο έργο της κατεδαφίσεως της Ιστορίας μας. Εμείς βεβαίως τό προσέξαμε και τό σημειώνουμε, για να γνωρίζουν άπαντες ότι έχουν γνώσιν οι φύλακες.

Κάποιος Δημήτρης Σωτηρόπουλος, λοιπόν, ο οποίος... «διδάσκει Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο» [Σημειωτέον: Δεν είναι καθηγητής, ούτε αναπληρωτής ή επίκουρος καθηγητής Ιστορίας. Είναι... Συμβασιούχος Π.Δ. 407/80 του... Τμήματος Πληροφορικής του πανεπιστημίου (έτσι για να λέγουν οι κυρίες Γιαννάκου- Ρεπούση ότι την Ιστορία τήν γράφουν οι... ιστορικοί...)) , ο οποίος παρακολούθησε κάποιο ιστορικό σεμινάριο και ανέλαβε ως φαίνεται την διαμόρφωσι της εθνικής μας συνειδήσεως από τις στήλες της «εκσυγχρονιστικής» «Καθημερινής», όπως και ο καθ. Π. Πιζάνιας, επικεφαλής της εθνομηδενιστικής τάσεως στο ίδιο πανεπιστήμιο και συχνά αρθρογραφών στην «Κ». Αλλά ο καθηγητής Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης και άλλοι έχουν σχολιάσει αυτά τα φαινόμενα...], ανέλαβε, σχολιάζοντας κάποιο βιβλίο κάποιου Νίκου Β. Ροτζώκου («Εθναφύπνιση και Εθνογένεση: Ορλωφικά και ελληνική ιστοριογραφία»), να... κατεδαφίσει με φανατισμό νεοφώτιστου τα «εθνικά μας ταμπού» («Τα ορλωφικά δεν ήταν εθνική επανάσταση», «Η Καθημερινή», 2-9-2007). Οι κεραμίδες εκτοξεύονται στο άρθρο του με ρυθμό οπλοπολυβόλου. Αλλά η ακόλουθη δεν είναι απλή κεραμίδα, είναι ολόκληρο ντουβάρι:

«ο εθνικιστής Κεμάλ Ατατούρκ έκανε στους Ελληνες της Σμύρνης ό,τι και οι επαναστάτες του '21 στους Οθωμανούς»

Μπόινγκ...!!! Αλλά εδώ τα αστεία τελείωσαν και θα μιλήσουμε έξω από τα δόντια.

Όχι κύριε Σωτηρόπουλε. Η πνευματική ανεπάρκεια, η ημιμάθεια και η ανθελληνική προκατάληψή σας δεν σάς επιτρέπουν να δείτε ότι η προφανής αναλογία δεν είναι αυτή που, χυδαία, ως αρνητής του ολοκαυτώματος του Ελληνισμού, εσείς προβάλλετε, αλλά η εξής:

Ο Κεμάλ Ατατούρκ έκανε στους Έλληνες της απελευθερωμένης Ελληνικής Σμύρνης ό,τι και ο Ιμπραήμ στους Έλληνες του Μωριά. (Μόνο που ο Ιμπραήμ τελικώς απέτυχε· αυτή είναι η διαφορά.)

Δεδομένου τούτου και της απόψεως που εκφράσατε, δικαιούμαι να σάς θεωρώ σύμμαχο και οπαδό του Ιμπραήμ και, ως εκ τούτου, τρόπόν τινα, ιδεολογικό αυτουργό των ολέθριων και φονικών πρόσφατων πυρκαγιών της πατρίδας μας. Η δε απάντησίς μου προς εσάς δεν μπορεί να είναι άλλη από την απάντηση του Γέρου του Μωριά στον Ιμπραήμ:

«Όχι τα κλαριά να μας κάψεις, όχι τα δέντρα, όχι τα σπίτια που μας έκαψες, μόνο πέτρα πάνω στην πέτρα να μη μείνει, εμείς δεν προσκυνούμε. Γιατί τα δέντρα μας αν τα κάψεις, τη γη δεν μπορείς να τη σηκώσεις και η ίδια η γη που τα έθρεψε, αυτή η ίδια γη μένει δική μας και τα ματακάνει. Μόνο ένας Έλληνας να μείνει πάντα θα πολεμούμε και μην ελπίζεις πως τη γη μας θα την κάμεις δική σου. Βγάλτο από το νου σου.»

Λοιπόν, δεν προσκυνούμε, κύριε Σωτηρόπουλε, όσο και να προσπαθείτε.

Γράφει όμως και άλλες ανιστόρητες σοφιστείες ο κ. Σωτηρόπουλος, υπερηφανευόμενος ότι μαζί με τον κ. Ροτζώκο κατεδάφισαν (αυτοί!) ολόκληρο το έργο μεγίστων ιστορικών μας όπως οι Κ. Σάθας, Π. Κοντογιάννης, Μ. Σακελλαρίου, Τ. Γριτσόπουλος, Απ. Βακαλόπουλος, Κ. Παπαρρηγόπουλος! (Ναι, το ότι έρχεται σε σύγκρουσι με τους μεγάλους ιστορικούς μας, τό αναφέρει ως στοιχείο... υπέρ του!)

Το θέμα όμως δεν είναι μόνον ότι οι εθνομηδενιστές είναι ιστορικώς ημιμαθείς. Ακόμα χειρότερα, είναι λογικώς ανερμάτιστοι. Τα επιχειρήματά τους παραβιάζουν ευθέως τους κανόνες της λογικής. Έτσι και ο κ. Σωτηρόπουλος, αναφέρει προς στήριξιν των εθνομηδενιστικών ιδεολογημάτων του, ιστορικά δεδομένα (δεν θα κρίνω καν πόσο ακριβή και πλήρη είναι), τα οποία τόν... διαψεύδουν! Ναι, εάν τα τεκμήρια που επικαλείται είναι ακριβή, τότε μάλιστα ο ίδιος διαψεύδεται!

Προσέξτε κατ᾿ ἀρχήν ότι αναφερόμενος στους υπόδουλους Έλληνες δεν χρησιμοποιεί καν το όνομα «Έλληνες» ή «Ρωμηοί», αλλά... «Οθωμανοί υπήκοοι»! («ουδείς εκ των οθωμανών υπηκόων διανοείται ακόμη να λειτουργήσει με όρους εθνικής συνείδησης») Για τους εθνομηδενιστές, πριν το 1821 δεν υπάρχουν «Έλληνες», αλλά μόνον... «Οθωμανοί»!

Και μετά πέφτει η κεραμίδα: «Εξ ου [σ.σ. !!!] και η εν λόγω διακήρυξη απευθύνεται προς όλους τους «ορθοδόξους χριστιανούς Ρωμαίους» που βρίσκονται υπό την τυραννία των Τούρκων, καλώντας τους να ξεσηκωθούν στο όνομα της «πίστης», της «πατρίδας» και της «ελευθερίας» τους.»

«Εξ ου»! Και η λογική, κύριοι, καταρρέει, ο Αριστοτέλης πέφτει να πνιγεί στον Πορθμό του Ευρίπου και ο Γκαίντελ κόβει το φαΐ από απελπισία! Με ένα «εξ ου», μά την Αθηνά, παραθέτει τα δεδομένα που συντρίβουν ολοκληρωτικά αυτό που ο ίδιος είπε ακριβώς πριν!

Οι διακηρύξεις, όπως λέει ο ίδιος, καλούν [τους υπόδουλους Ρωμαίους, όχι τους... Οθωμανούς] σε ξεσηκωμό στο όνομα της «πίστης», της «πατρίδας» και της «ελευθερίας» - δηλαδή στα εθνικά χαρακτηριστικά του υποδούλου Γένους! Προσθέτει δε παρακάτω ότι «το έδαφος για την ευόδωση αυτής της πολιτικής είχε στρωθεί από τον κόσμο της παράδοσης [προϋπάρχουσα και όχι νεωτερική, επομένως, εθνική ταυτότητα]: τις γνωστές προνοιακές εσχατολογικές αντιλήψεις περί της «αναστάσεως του γένους των Ρωμαίων» [εθνική αυτοσυνειδησία, επομένως, όχι απλώς πολιτιστική διαφορά (εν υπνώσει εθνική συνείδησις), αλλά συνείδησις ιδιαιτερότητος του Γένους, ως υποκειμένου το οποίον προσβλέπει στην ανάστασί του!] χάρη στο «ξανθό γένος». Ωστόσο, δεν ήταν ο κόσμος ορισμένων αφελών, επιτήδειων ή ακόμη χειρότερα εθνικά ανώριμων δρώντων υποκειμένων που συντηρούσε τέτοιες δοξασίες [αλλά εγγενής εθνική συνείδησις του Γένους]»!

Ο ίδιος αναφέρει τα δεδομένα ακριβώς που κατεδαφίζουν και γελοιοποιούν το εθνομηδενιστικό προπαγανδιστικό ιδεολόγημά του, ισχυριζόμενος ότι τόν... επιβεβαιώνουν! (Και τά κολλάει με ένα «εξ ου»! Τί «εξ ου», δύστυχε; ) Πόσο θρασύς μπορεί να είναι επιτέλους ένας «επιστήμων» του γραικυλισμού; Πώς ανεχόμαστε αυτοί οι εμπρηστές της πατρίδας μας να ενεργούν ασύδοτοι; Και οι ίδιοι μεν ας λένε ότι θέλουν, δημοκρατία έχουμε. Αλλά γιατί οι κ. Καραμανλής και Γιαννάκου τούς παραδίδουν τα παιδιά μας, χωρίς να μάς ρωτήσουν;

Στην τελευταία παράγραφο, τελικώς, ο κ. Σωτηρόπουλος αποκαλύπτει τους σκοπούς του. Όχι βεβαίως, δεν κάνει την προπαγάνδα του χάριν της... ιστορικής ερεύνης. Υπηρετεί συνειδητώς συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο:

«Τα ερωτήματα που τίθενται, διακόσια χρόνια μετά, είναι κατά πόσο αυτό το πλαίσιο του εθνικού κράτους –που συνεχίζει να ανθίσταται παρόλες τις κατά καιρούς αμφισβητήσεις του– εξακολουθεί να αποτελεί τον καλύτερο εγγυητή των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων μας, και αν υπάρχουν νέες «ουτοπίες» που διανοίγονται στον ορίζοντα.»

Η κατεδάφισις του εθνικού κράτους είναι η πολιτική επιδίωξις την οποία οι «επιστήμονες» του εθνομηδενισμού υπηρετούν με την προπαγάνδα τους. Και τό ομολογούν και τό διακηρύσσουν ευθέως.

Και για να μην ξεχνιόμαστε:

(Oικουμενική κυβέρνησις συνεργασίας του «μεσαίου χώρου» υπό τον «μη συνεργαζόμενο με ακραίους» κ. Καραμανλή, μετά την μη επίτευξι αυτοδυναμίας από την Ν.Δ.)

Εσύ, φίλε πατριώτη Νεοδημοκράτη, αυτούς που μάς επέβαλαν την συμμορία της Ρεπούση θα επιβραβεύσεις με την ψήφο σου; Αυτούς που σού λένε ότι καλά έκανε και μας έσφαξε ο απελευθερωτής Κεμάλ; Αυτούς που μάς λένε ότι το έθνος μας είναι μια... φαντασίωση του 19ου αιώνος; Αυτούς; Δεν νομίζεις ότι πρέπει να τούς τιμωρήσεις; Και μην μού πεις ότι ο Bravo-Giorgaki είναι χειρότερος. Αυτούς τους ξέρουμε. Αλλά οι κληρονόμοι της πατριωτικής δεξιάς, συνοδοιπόροι της συμμορίας Ρεπούση- Λιάκου- Φραγκουδάκη- Δραγώνα; Και δεν θα πούμε, επιτέλους, ΟΧΙ;
Εσύ, ο πατριώτης δεξιός, διάβασε: «Ο κ. Καραμανλής και οι συνεργασίες του».

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/9/07, 10:04 π.μ.

    Φίλε μου,
    φοβούμενος τον "συνωστισμό" στα εκλογικά τμήματα, ασφαλώς και θα τους γυρίσω την πλάτη.
    Ίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κοίτα να δείς φίλε καλλίμαχε, το Σάββατο ήμουν σε μία κοινή παρέα ξένων φοιτητών εδώ στο βέλγιο με τέσσερεις τουρκάλες, η μία εκ των οποίων σπουδάζει πολιτικές επιστήμες και έκανε κάποια μετεκπαίδευση στη Γάνδη.

    η τύπισα μάλιστα ήταν φανατική κεμαλίστρια, εναντίον της ΕΕ και υπέρ του τουρκικού στρατού που "καλά κανει και επεμβαίνει στην πολιτική όποτε γουστάρει"...

    φυσικά δεν έχασα την ευκαιρία και έπιασε μια πολιτικο-ιστορική συζήτηση μαζί της... και φυσικά έλεγε ακριβώς τα ίδια μ'αυτά που λέει η κυρία ρεπούση, ο κύριος λιάκος, ο κύρος σωτηρόπουλος και οι λοιποί φωστήρες της ελληνικής διανόησης...

    για την οθωμανική αυτοκρατορία προσπαθούσε να με πείσει για το τι καλά που περνούν όλοι οι υπήκοοι του αγαθού σουλτάνου, για τις σφαγές του 1821 πως ήταν δικαιολογημένες αφού είμασταν κακοί επαναστάτες, και για τη σμύρνη πως "εσείς την κάψατε" και άλλα ωραία φυσικά που δεν έχει νόημα να αναφέρω...

    πάντως αυτούς (έλληνες και αλλοδαπούς τούρκους και τουρκόφιλους) όπου κι
    αν τους πετυχαίνουμε πρέπε να τους "πατάμε" πάντα με επιχειρήματα και χωρίς οίκτο.

    στο τέλος της συζήτησης όλοι οι μη-τούρκοι της παρέας συμφώνησαν μαζί μου πως αυτοί οι μογγόλοι με τη νοοτροπία που έχουν και ποτίζουν τα νέα παιδιά δεν πρέπει ποτέ να μπούνε στην ΕΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

[comments moderated] Θὰ διαβάσω καὶ θὰ δημοσιεύσω τὸ σχόλιό σας τὸ συντομότερο δυνατόν. Σχόλια ἀγενῆ, ἄσχετα μὲ τὸ θέμα ἢ ἀνόητα, διαγράφονται.