«Tὴ γλῶσσα μοῦ ἔδωσαν ἑλληνική· τὸ σπίτι φτωχικὸ στὶς ἀμμουδιὲς τοῦ Ὁμήρου. Μονάχη ἔγνοια ἡ γλῶσσα μου στὶς ἀμμουδιὲς τοῦ Ὁμήρου.» (Ὀδυσσέας Ἐλύτης, «Ἄξιον ἐστί»)

Σελίδες Πατριδογνωσίας - Περικλῆς Γιαννόπουλος - Ἡ Ἑλλὰς τοῦ ΟΧΙ - Ἀντίβαρο - Πολυτονικό

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007

Ἀντίσταση στὴν τρομοκρατία τῆς παρακρατικῆς νεοταξικῆς ἀριστερᾶς (ὁμάδες κρούσεως τῆς νεοταξικῆς ἐξουσίας)

Όταν αυτή η ωμή φασιστική τρομοκρατία, επαναλαμβάνεται τόσες φορές (θυμηθείτε μόνον τους εμπρησμούς του βιβλιοπωλείου του Αδώνιδος Γεωργιάδου), με την ανοχή του συστήματος, χωρίς να γίνεται ούτε μία σύλληψη, χωρίς να λαμβάνονται μέτρα, χωρίς καν να καταδικάζεται από τους κοπτόμενους περί «δημοκρατίας», ακόμη και η σιωπή πλέον συνιστά ηθική αυτουργία.

Περισσότερες λεπτομέρειες από την φασιστική επίθεση του παρακράτους της αριστεράς εναντίον των βιβλίων και των εκδοτών: [Ελ. Κόσμος 1] [Ελ. Κόσμος 2] [ΝΕ.Ο.Σ.] [Εριχθόνιος 1] [Εριχθόνιος 2] [Βαγγέλακας] [Κακοφωνίξ] [Κόκκινη Πιπεριά]

Προσωπικώς συγχαίρω τον εκδότη της Νέας Θέσεως Ιωάννη Σχοινά και την σύζυγό του, οι οποίοι, εχθές Κυριακή (πέρασα το βράδυ πάλι από την έκθεση, αγόρασα και μερικά βιβλία), είχαν επισκευάσει το περίπτερο, είχαν βάλει νέα βιβλία στα ράφια, και παρίσταντο οι ίδιοι, ενώ ο γιος τους (ο οποίος ήταν στο περίπτερο τις προηγούμενες ημέρες) μόλις είχε βγει από το νοσοκομείο, δεχόμενοι την ψυχική υποστήριξη του κόσμου και ευχές για κουράγιο απέναντι στην χούντα της κρατικής και παρακρατικής νεοταξικής αριστεράς που καταδυναστεύει την Ελλάδα εν έτει 2007.

Το αίμα θρέφει τις ιδέες!

6 σχόλια:

  1. είναι απίστευτη η υποκρισία ορισμένων ανθρώπων φίλε καλλίμαχε... μπορεί κι εγώ να διαφωνώ με κάποιες τις απόψεις, όμως το θεωρώ οποιαδήποτε μορφή βίας ακραία φασιστική!! οι δήθεν προοδευτικοί υπερασπιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων κτλ αριστεΡΟΥΛΗΔΕΣ στυλ αλέκου, παπαδημούλη και κουναλάκη όχι μόνο υποθάλπτουν και υποστηρίζουνν τέτοιες ενέργειες, αλλά οι ίδιοι σπεύδουν και στα δικαστήρια ως μάρτυρες υπεράσπισης όλων αυτών των, κατά τη γνώμη μου κοινών εγκληματιών... οι ιδεές, ακόμα και αν διαφωνείς μαζί τους (κι εγώ τουλάχιστον έχω δηλώσει ανοιχτά πως ο Άδωνις μπορεί σε κάποια θέματα να με βρίσκει συμφωνω, αλλά σίγουρα δε με εκφραζει συνολικά) αλλά μόνο με άλλες ιδέες ή επιχειρήματα μπορείς να αντιπαρατεθείς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλλίμαχε έχεις δίκιο. Τα πήρα και εγλώ στο κρανίο... Γι' αυτό έγραψα το "Δεν μας χέζεις ρε Τσαγκαρουσιάνε;". Διαβασέ το εδω: http://red-pep.blogspot.com/2007/10/blog-post_03.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εἶσαι σωστός, ἀγαπητὲ ἐξτρε-Μάκη· σὲ παραδέχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Νίκος Βούτσης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο πατέρας του 23χρονου «αντιεξουσιαστή» και ένοπλου ληστή Γιώργου Βούτση.

    Φαντασθείτε εάν ο ληστής δεν ήταν αναρχικός και γιος στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ακροδεξιός και γιος στελέχους του ΛΑΟΣ. Η «Ελευθεροτυπία» θα είχε βγει με οκτάστηλο, με ειδικό ένθετο του «Ιού» δώρο. Εν πάση περιπτώσει. Την υποκριτική σιωπή έσπασε η «Καθημερινή» (ρεπορτάζ 4-10-2007).

    Περισσότερο γέλιο έχουν όμως οι κατά καιρούς έξαλλες δηλώσεις του πατέρα του ληστή εναντίον της Αστυνομίας και υπέρ των «αντιεξουσιαστών» βανδάλων (μεταξύ των οποίων γνωστών-αγνώστων, κατά καιρούς συλληφθέντων και απελευθερωθέντων (π.χ. στα επεισόδια της 8-3-2007 με την πυρπόληση του φυλακίου του Αγνώστου Στρατιώτου), ήταν και ο γιος του). Εάν ο Βούτσης, αντί να ωρύεται κατά του... κρατικού φασισμού, φρόντιζε να συμμαζέψει το σπίτι του, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα και γι' αυτόν και για τον γιο του σήμερα.

    «
    Δήλωση Ν. Βούτση σχετικά με τη σημερινή (12/03/2007) βίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων προς τη συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες της 8ης Μάρτη

    Ο Ν.Βούτσης, υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τη σημερινή βίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων προς τη συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες της 8ης Μάρτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Ο κατήφορος του αυταρχισμού δεν έχει τέλος. Η ασυδοσία και η αυθαιρεσία μεταφράζεται σε αστυνομική βία, πλέον με κάθε αφορμή. Μετά τους καθηγητές, μετά τους φοιτητές, μετά τους δασκάλους, ήρθε σήμερα η σειρά των γονέων όσων συνελήφθησαν, στους οποίους απαγορεύτηκε να πλησιάσουν το δικαστικό κτίριο που βρισκόταν σε κατάληψη από τις αστυνομικές δυνάμεις. Περισσότερο από το να καταγγείλουμε αυτό το όργιο αυθαιρεσίας, είναι σημαντικό όλοι, όσο ψύχραιμα μπορούν, να θυμηθούν ανάλογα περιστατικά, πριν, κατά τη διάρκεια της Χούντας και στην μακρά δημοκρατική μεταπολίτευση. Να μελαγχολήσουμε και να αντισταθούμε.»
    »

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα έζησα κι εγώ από κοντά, στην έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης πριν χρόνια, σαν υπάλληλος βιβλιοπωλείου.
    Από τότε ήταν στη μόδα ο τραμπουκισμός.
    Πίσω από τις κουκούλες κρύβονται όσοι μισούν, πραγματικά,
    ΟΛΑ τα βιβλία,
    ΟΛΕΣ τις ιδέες,
    ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

[comments moderated] Θὰ διαβάσω καὶ θὰ δημοσιεύσω τὸ σχόλιό σας τὸ συντομότερο δυνατόν. Σχόλια ἀγενῆ, ἄσχετα μὲ τὸ θέμα ἢ ἀνόητα, διαγράφονται.