«Tὴ γλῶσσα μοῦ ἔδωσαν ἑλληνική· τὸ σπίτι φτωχικὸ στὶς ἀμμουδιὲς τοῦ Ὁμήρου. Μονάχη ἔγνοια ἡ γλῶσσα μου στὶς ἀμμουδιὲς τοῦ Ὁμήρου.» (Ὀδυσσέας Ἐλύτης, «Ἄξιον ἐστί»)

Σελίδες Πατριδογνωσίας - Περικλῆς Γιαννόπουλος - Ἡ Ἑλλὰς τοῦ ΟΧΙ - Ἀντίβαρο - Πολυτονικό

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Τὸ Ἑλληνικὸ Πνεῦμα ἀντιστέκεται στὸ «ἀριστερὸ» παρακράτος καὶ στὸ «δεξιὸ» κράτος

   Τὰ λόγια εἶναι περιττά. Ἐσκόπευα νὰ γράψω πολλὰ γιὰ τὰ αἴσχη τῆς παρακρατικῆς νεοταξικῆς Ἀριστερᾶς, ἡ ὁποία, μὲ τὴν ἀνοχὴ ἂν ὄχι τὴν ἐπιδότησι τῆς κρατικῆς νεοφιλελεύθερης Δεξιᾶς, κακοποιεῖ καὶ τρομοκρατεῖ ἀνθρώπους καὶ καίει βιβλία, ἀλλὰ ἡ ἀπάντησίς μας δὲν μπορεῖ παρὰ νὰ εἶναι μία: Καὶ πάλι βιβλία, καὶ πνευματικὸς ἀγών, καὶ πίστις στὶς ἀξίες μας. Τὸ Πνεῦμα νικᾷ τὴν Βία. Μοῦ γράφουν:

   «Το βιβλιοπωλείο «Γεωργιάδη», πωλεί ημικατεστραμμένα βιβλία του σε τιμές με έκπτωση έως και 70% της κανονικής. Δηλαδή σχεδόν τα χαρίζει. Γνωρίζοντας την ποιότητα των βιβλίων και τον διωγμό που έχει υποστεί από τους αναρχικούς, πιστεύω πως αξίζει να υποστηρίξουμε έστω κι έτσι την προσπάθεια του εκδότη για την διάδοση των βιβλίων του Ησιόδου, του Πλάτωνος και των άλλων γιγάντων της σκέψης, των βιβλίων της Ιδεολογίας και της Ιστορίας.

   Την ίδια υποστήριξη, εξυπακούεται πως πρέπει να έχει και κάθε άλλο βιβλιοπωλείο που κατά καιρούς έχει γίνει στόχος, όπως οι εκδόσεις «Πελασγός» του κ. Γιαννάκενα και η «Νέα Θέσις» του κ. Σχοινά.

   Ειλικρινά, δεν αξίζει σε κανένα βιβλίο να καίγεται


Σχετικά:
+ Ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο; (Ελληνικές Γραμμές)
+ Χτύπησαν οι συμμορίτες... (Hellenic Revenge)
+ Το παρακράτος χτύπησε και πάλι (Ελεύθερος Κόσμος)
+ Διαλύστε το κόκκινο παρακράτος (Ελεύθερος Κόσμος)
+ Γιατί και ποιοι καίνε τα βιβλιοπωλεία (Hellenic Revenge) (Οι περίεργες συμμαχίες αναρχικών- ακροαριστερών- ΣΥΡΙΖΑ- Σκοπιανών και άλλων πρακτόρων και Ουρανίου Τόξου.)
+ «Αντιφασιστική» Δράση: o εισαγόμενος «αντιφασισμός», στην υπηρεσία του διεθνούς καπιταλισμού και της παγκόσμιας εξουσίας (Ρεσάλτο)
+ Δολοφονική επίθεση ακροαριστερών στην Πάντειο (Hellenic Revenge)
+ Δολοφονεῖ, τρομοκρατεῖ καὶ καίει βιβλία ἡ παρακρατικὴ Ἀριστερά, μὲ τὴν ἀνοχὴ τῆς Νέας Δημοκρατίας (Ἑλλὰς ἡρώων μητέρα)

1 σχόλιο:

  1. Δεν είναι δυνατόν, φίλτατε Καλλίμαχε, να έχουν κάψει οι «γνωστοί-άγνωστοι» τόσες φορές το βιβλιοπωλείο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, χωρίς όχι μόνο την ανοχή του κράτους, αλλά και την σύμπραξή του, όπως σωστά αναφέρεις. «Τις ωφελείται;», ήταν και είναι η πάγια λογική που χρησιμοποιούσαν οι αναζητώντες τους υπεύθυνους σε κάθε πράξη. Τι είναι ο Γεωργιάδης; Βουλευτής του ΛαΟΣ, άνθρωπος που αγαπά την Ελλάδα και έχει φέρει το καλό βιβλίο σε σπίτια, στα οποία μόνον αθλητικές εφημερίδες έμπαιναν. Αυτό το ξέρουν οι πάντες.
    Ως βουλευτής του ΛαΟΣ «ενοχλεί» την κυβέρνηση. Ως Έλληνας πατριώτης ενοχλεί (χωρίς εισαγωγικά) την «προοδευτική αριστερά», οι οποία είναι τον άντρο το κουκουλοφόρων. Ε, δεν χρειάζεται μα είναι κανείς και Sherlock Holmes για να καταλάβει τι συμβαίνει. “Elementary, Watson”, όπως θα έλεγε και ο θρυλικός ντεντέκτιβ, ψέμματα;
    Συντάσσομαι μαζί σου, πρέπει να βοηθήσομε τους πληγέντες και προπαντός πρέπει να βρούμε τρόπο να αμυνθούμε στην προσπάθειά μιας θλιβερής μεοψηφίας να μας επιβάλει την δικτατορία του εθνομηδενισμού. «Δεξιά» δεν υπάρχει, κράτος δεν υπάρχει, είναι όλοι σαλτιμπάγκοι και καραγκιόζηδες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

[comments moderated] Θὰ διαβάσω καὶ θὰ δημοσιεύσω τὸ σχόλιό σας τὸ συντομότερο δυνατόν. Σχόλια ἀγενῆ, ἄσχετα μὲ τὸ θέμα ἢ ἀνόητα, διαγράφονται.