«Tὴ γλῶσσα μοῦ ἔδωσαν ἑλληνική· τὸ σπίτι φτωχικὸ στὶς ἀμμουδιὲς τοῦ Ὁμήρου. Μονάχη ἔγνοια ἡ γλῶσσα μου στὶς ἀμμουδιὲς τοῦ Ὁμήρου.» (Ὀδυσσέας Ἐλύτης, «Ἄξιον ἐστί»)

Σελίδες Πατριδογνωσίας - Περικλῆς Γιαννόπουλος - Ἡ Ἑλλὰς τοῦ ΟΧΙ - Ἀντίβαρο - Πολυτονικό

Σάββατο 25 Αυγούστου 2007

Τὸ χρέος μας ἀπέναντι στὴν Ἑλληνίδα Μητέρα Γῆ καὶ στὸ Γένος

«...Ὄχι τὰ κλαριὰ νὰ μᾶς κάψεις, ὄχι τὰ δέντρα, ὄχι τὰ σπίτια ποὺ μᾶς ἔκαψες, μόνο πέτρα πάνω στὴν πέτρα νὰ μὴ μείνει, ἐμεῖς δὲν προσκυνοῦμε. Γιατὶ τὰ δέντρα μας ἂν τὰ κάψεις, τὴ γῆ δὲν μπορεῖς νὰ τὴ σηκώσεις καὶ ἡ ἴδια ἡ γῆ ποὺ τὰ ἔθρεψε, αὐτὴ ἡ ἴδια γῆ μένει δική μας καὶ τὰ ματακάνει. Μόνο ἕνας Ἕλληνας νὰ μείνει πάντα θὰ πολεμοῦμε καὶ μὴν ἐλπίζεις πὼς τὴ γῆ μας θὰ τὴν κάμεις δική σου. Βγάλτο ἀπό τὸ νοῦ σου».

(Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, «Διήγησις συμβάντων τῆς Ἑλληνικῆς Φυλῆς». Ἡ ἀπάντησις τοῦ Γέρου τοῦ Μωριᾶ στὸν Ἰμπραήμ, ὅταν ὁ τελευταῖος, ἀδυνατώντας νὰ καταβάλῃ τοὺς ἐπαναστάτες, ἔκαιγε τὰ χωριά, ἔκαιγε καὶ τὰ σπαρτά, ἔκαιγε καὶ τὰ δέντρα ἀκόμη, καὶ ἐζήτησε ἀπὸ τὸν Κολοκοτρώνη νὰ προσκυνήσῃ.)

Άρχισαν όλοι να τό λένε.

Σε έκτακτη ανάγκη κήρυξε τη χώρα ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος τόνισε ότι «τόσες πολλές εστίες δεν είναι σύμπτωση.»

«Από τη στιγμή που υπάρχει οργανωμένο σχέδιο, πρέπει οργανωμένα να το αντιμετωπίζουμε. Κι αυτό απαιτεί αυτή τη στιγμή λαϊκή κινητοποίηση», δήλωσε από τη Ζαχάρω η γ.γ. του ΚΚΕ.

Διαβάζω επίσης ότι: «Όταν άνθρωποι τύπου Στρατή Λιαρέλη λένε ανοικτά στον Αντέννα, σήμερα το πρωί ότι "θα το πω και ας μου πουν ό,τι θέλουν, και ας ευνοώ όποιον να 'ναι: Είναι οι εχθροί του έθνους αυτοί που βάζουν τις φωτιές". Δεν είπε "εχθροί", είπε "οι εχθροί". Η Μαριάννα Πυργιώτη έλεγε "είναι ανθέλληνες. Όσο και αν δεν μου αρέσει αυτή η λέξη, δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Αυτοί είναι ανθέλληνες". Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Λέκκας, καθηγητής αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών έλεγε "είναι φανερό ότι το σχέδιο έγινε με επιστημονικό τρόπο. Ήταν τέλεια οργανωμένο σχέδιο και είχε επιστημονική σφραγίδα". Δεν είναι συνεπώς κάποιος τρελός που την έβαλε την πυρκαγιά έτσι επειδή του φταίει ο γείτονας.»

Βρισκόμαστε λοιπόν ενώπιον ενός τρομακτικού και πρωτοφανούς φαινομένου οργανωμένης μαζικής τρομοκρατίας.

Οι πιθανοί υπαίτιοι (εκτός από την ανικανότητα του δημοσίου και τους οικοπεδοφάγους) είναι:

α) Βλαμμένοι («αντιεξουσιαστές» ή άλλοι) και εγχώριοι τρομοκράτες.
β) Κομματόσκυλα (πράσινα ή άλλα).
γ) Ξένες δυνάμεις: Αλβανοί UCKάδες, Γυφτοσκοπιανοί, Τουρκομογγόλοι, Ισλαμιστές τρομοκράτες, ή ακόμη και Αμερικανοί (BravoYiorgo στο Ελλάδα, καθαίρεση Παπαδόπουλου στην Κύπρο, και Αννάν, Σκόπια κλπ).
Κάποιοι από τους ανωτέρω ή όλοι μαζί.

Όποιοι από τους ανωτέρω παράγοντες εμπλέκονται, εντόπιοι και ξένοι, και με οιονδήποτε τρόπον, είναι φανερόν ότι λειτουργούν, ενσυνειδήτως ή κατευθυνόμενοι, με μία δυναμική: την ποδηγέτηση της Ελλάδος και τον εξαναγκασμό της σε προσκύνημα της Νέας Τάξεως Πραγμάτων και των επιλογών της.

Τώρα είναι που οι Έλληνες πολίτες πρέπει να κρατήσουμε ψηλά το εθνικό μας φρόνημα. Τώρα είναι που πρέπει να φανούμε αταλάντευτοι και αλύγιστοι στις πατριωτικές μας επιλογές. Τώρα ή ποτέ. Αποφασιστικότης, σταθερότης, υπομονή. Όχι κραυγές. Ψυχραιμία, φλεγματικότης αν θέλετε, όπως οι Λονδρέζοι όταν βομβαρδιζόταν το Λονδίνο από την Λουφτβάφφε.

Δεν χρειάζονται διαδηλώσεις. Στις 16 Σεπτεμβρίου θα αποδείξουμε ότι είμεθα υπερήφανοι Έλληνες.

Συνάμα, σειρά αποφασιστικών μέτρων (εφ' όσον αποκλείεται η κήρυξις στρατιωτικού νόμου):

α) Άμεση επικήρυξις των εμπρηστών, φυσικών και ηθικών αυτουργών, ζωντανών ή νεκρών, με γενναία αμοιβή.
β) Χαρακτηρισμός του εμπρησμού και της καταπατήσεως δασικών εκτάσεων ως ιδιωνύμων εγκλημάτων.
γ) Αναδιοργάνωσις του Στρατού, επέκτασις της στρατιωτικής θητείας στους 18 μήνες και απαιτητική στρατιωτική εκπαίδευσις, και μάλιστα ειδικών δυνάμεων ικανών να επεμβαίνουν, αλλά και να προλαμβάνουν φυσικές καταστροφές, και να φυλάττουν την Ελληνίδα Μητέρα Γη. Ενίσχυσις και της Αγροφυλακής. Διά βίου στρατιωτική επανεκπαίδευσις κατά χρονικά διαστήματα, π.χ. δύο χρόνια, σε συνδυασμό με εκδρομές στα δάση και στην ύπαιθρο. (Ποιός δεν θα ήθελε ένα δεκαπενθήμερο διακοπών από το γραφείο, για στρατιωτική εκπαίδευση και εργασία στο δάσος; Πληρώνει κανείς χιλιάδες ευρώ για "extreme sports".)
δ) Εγκατάλειψις σχεδίων αναθεωρήσεως του συνταγματικού άρθρου 24. Αντιθέτως, ενίσχυσίς του.
ε) Πάγωμα κάθε νομιμοποιήσεως αυθαιρέτου. Γενική προληπτική απαλλοτρίωσις, συνταγματική ενδεχομένως, των εκτάσεων που θέλουμε να είναι δασικές. (Τυχόν δικαιούχοι εντός αυτών των ορίων θα μπορούν μόνον να διεκδικήσουν αποζημίωσι, εάν αποδείξουν τους τίτλους ιδιοκτησίας τους.) (Πρότασις Μάνου η τελευταία.)
στ) Ανάπτυξις του φυσιολατρικού αισθήματος, του αισθήματος του ιερού της Μητέρας-Φύσεως, και οργάνωσις εκστρατειών αναδασώσεως και γνωριμίας του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της Ελληνίδος Μητέρας Γαίας, από κοινού με τον Στρατό, την Εκκλησία, και τις οικολογικές και φυσιολατρικές οργανώσεις.

[Τί; Σάς φαίνονται εξωφρενικά αυτά που γράφω; Είπα ότι θα μιλήσουμε για μέτρα, όχι για μπούρδες του είδους «να παραιτηθεί ο Πολύδωρας», «να φύγει ο Κωστάκης και να έρθει ο Γιωργάκης» κ.λπ.]

(Η φωτογραφία του καλού ιερέως, από την «Καθημερινή» 29-8-2007, με τον υπότιτλο:
«Έναν σταυρό διέσωσε ο πατήρ Παναγιώτης μέσα απ' τα αποκαΐδια και τον μεταφέρει ευλαβικά. Ισως είναι ό,τι απέμεινε ανάμεσα στους καμένους τοίχους του ναού της Αγίας Παρασκευής στην Γκρέκα Ηλείας. Ενας σταυρός όμως στα χέρια πιστών ανθρώπων είναι αρκετός για να ξαναλειτουργήσει η εκκλησία.»)

13 σχόλια:

Φειδίας είπε...

Τί νόημα έχει αλήθεια η νέα αυριανή "διαδήλωση των μπλόγκερ";

Εναντίον τίνος, αλήθεια;
Εναντίον των... πυρκαγιών; Γιατί, υπάρχει κανείς
που να είναι... υπέρ των πυρκαγιών;
Εναντίον του... Πολύδωρα μήπως; Εναντίον τίνος;
Προεκλογική συγκέντρωση είναι;
Στις 16 Σεπτεμβρίου τί θα κάνουν οι "ευαισθητοποιημένοι
πολίτες" αλήθεια;
Πάλι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ;

Ακούω προτάσεις για την τελευταία ερώτηση.
Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα.
Τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα.

Ανώνυμος είπε...

έτσι φίλε!! συμφωνώ απόλυτα με το κείμενο σου!! κι ας πάω 18 μήνες στρατό, ποσώς με ενδιαφέρει!!

Sunday είπε...

έλληνες ξυπνήστε!! ζούμε μια εθνική τραγωδία... πρέπει να είμαστε ενωμένοι!!!!

υψώστε μια ελληνική σημαία σε κάθε μπαλκόνι, σε κάθε σπίτι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας!!

http://www.greek-flags-everywhere.blogspot.com/

Φειδίας είπε...

Τὶ νὰ ποῦμε τώρα βρὲ παιδιά, μετὰ τὸ σημερινὸ Ὀλύμπιον ἄγος; Πῶς θὰ ἀντικρύσουμε τοὺς προγόνους μας; Δὲν ξέρω τὶ νὰ πῶ, νιώθω σὰν κεραυνοβολημένος.

Efthimis Lekkas είπε...

Ανέφερα, ότι με επιστημονικό τρόπο έβαλαν τις φωτιές οι εμπρηστές, ενώ ο κρατικός μηχανισμός δεν έδειξε καμιά επιστημονική προσέγγιση για μέτρα πρόληψης και καταστολής. Παρακαλώ να δείτε το blog μου. Σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζω την φράση μου αυτή με τρομοκρατία αλλά με κρατική ανικανότητα. Αν είχε ανακοινωθεί η άποψη για "ασύμμετρη απειλή" θα διευκρίνιζα πως το λέω ειρωνικά για τους διοικούντες που εδώ και ένα χρόνο αρθρογραφώ και επισημαίνω ότι δεν είναι θεομηνία οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές, οι σεισμοί αλλά φυσικές καταστροφές. Και υπάρχει επιστημονικό αντικείμενο "διαχείρισης φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών" σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο οποίο είμαι ο επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος και της δημιουργίας του.
Δεν είδα, ούτε μια φορά οι διοικήσεις να μιλούν για πρόληψη, να την εφαρμόζουν, να εφαρμόζουν την επιστημονική γνώση για το συκαταστροφικό στάδιο και το μετακαταστροφικό.
Σέβομαι την διαφορετικότητα των απόψεών σας, αλλά για μένα η επιστήμη πρέπει να εξαντλείται σε αυτά που μπορεί να κάνει πρόγνωση, πρόληψη και εφαρμογή
Ευχαριστώ,
Καθηγητής Ευθύμης Λέκκας

Κωνσταντίνος είπε...

Κύριε Λέκκα με όλο τον σεβασμό, ότι είπατε στον ΑΝΤ1 και γράψατε στο ιστολόγιο σας είναι ξεκάθαρο. Κατανοώ την ανάγκη να αλλοιωθεί λόγω της -τελείως αποτυχημένης προφανέστατα- γραμμής του κόμματος σας αλλά είναι αργά τώρα. Αναφερθήκατε σε "σχέδιο". Αυτό ήταν. Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω. Αυτή είναι η έννοια της ασύμμετρης απειλής. Δεν έχει σχέση το άμα ήταν εξωτερική επίθεση, εσωτερική τρομοκρατία, οικοπεδοφάγοι ή το πράσινο που καίει το πράσινο. Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί ανορθόδοξα μέσα για την επίτευξη στόχων που με συμβατικά μέσα θα ήταν δύσκολο ή ακατόρθωτο να επιτευχθούν αποτελεί "ασύμμετρη απειλή".

Φειδίας είπε...

[Μεταφέρω από αλλού, χωρίς τόνους δυστυχώς, διότι έχει γίνει αυτόματη μετατροπή από greeklish.]

Δεν ξερω εαν ειναι οργανωμενο σχεδιο εξωθεν και απο πολυ ψηλα, οπως λεει το "Ρεσαλτο". Εγώ δεν πιστευω ότι "το κανουν οι Αμερικανοι" - οι Ρεσαλταρισμενοι τα βλεπουν ολα απο πατριωτικη μεν αριστερη δε τυφλά αντιαμερικανική οπτικη γωνια. Πιθανον να ειναι συνδυασμος δραστων και παραγοντων (ανέφερα ήδη μερικούς), οι οποιοι εδημιουργησαν μια αλυσσιδωτη αντιδρασι.

Ο Εντγκαρ Αλλαν Ποε οριζει την διαστροφη ως μανια συνειδητης αυτοκαταστροφης. Σκεπτομαι δε, οτι δεν προκαλει μονον ο εμπρηστης την φωτια, αλλά και η φωτια τον εμπρηστη. Η ανωμαλια δηλαδη προκαλει στον ανωμαλο διαθεσι περαιτερω ανωμαλιας. Ο πυρομανης, βλεποντας και ακουγοντας για φωτιες, νιωθει την αναγκη να καψει. Ο τρομοκρατης, ακουγοντας για χαος και ανωμαλια, θελει να βαλει μπουρλοτο και δυναμιτη παντου. Το Ιρακ γινεται ολοκαυτωμα στην τρομοκρατια, πραγματικη τρομοκρατια, οχι συνωμοσιολογια, τρομοκρατια υποτιθεται οργανωμενη απο την Αλ Κάϊντα, αλλά Αλ Κάϊντα δεν ξερουμε καν καλα-καλα εαν υπαρχει στο Ιρακ και εαν ελεγχει κανεναν στο Ιρακ και διεθνως. Ειναι ομως μια ψυχολογικη-ιδεολογικη οντοτης η οποια κατευθυνει, απο την οποιαν αισθανονται οτι κατευθυνονται ολοι οι ισλαμιστες τρομοκρατες. Ισως λοιπον το μιμηδιο της τρομοκρατιας και των εμπρησμων γεννα αλυσσιδωτα τρομοκρατια και εμπρηστες. (Επισης το μιμηδιο της προεκλογικης διαλυσεως του κρατους, και δη του αντικυβερνητικου κρατους, και του προεκλογικού κλίματος.) Και πάνω απ' όλα το μιμήδιο της διαφθοράς και της εξαχρειώσεως, του βολέματος, της αρπαχτής και του μέσου («βύσματος»), της ισοπεδώσεως των πάντων προς τα κάτω, της νοοτροπίας δηλαδή που εξαπλώθηκε και πότισε, σάπισε σαν γάγγραινα αυτήν την κοινωνία, από την μεταπολίτευσι κυρίως και με πρωτεργάτη την ΠΑΣΟΚική λαίλαπα, μέχρι που ο ΠΑΣΟΚισμός έγινε δόγμα, συνήθεια (έξις δευτέρα φύσις) που κυριάρχησε σε ολόκληρο πλέον το σάπιο κομματικό κατεστημένο και στην κοινωνία μας.

Αυτή είναι η ουσία. Όσο για τα περί ασυμμέτρου απειλής, ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Παναγιώτης Ήφαιστος βάζει τα πράγματα στην θέση τους:

«Όσον αφορά τους επίκαιρους εμπρησμούς που προκάλεσαν τεράστιες ανθρώπινες, περιβαλλοντολογικές και οικονομικές καταστροφές, η έκταση, η πυκνότητα, ο συγχρονισμός στην εκδήλωσή τους και η σχέση τους με ζωτικά οικονομικά, ενεργειακά και πολιτισμικά αγαθά, προκαλεί εύλογους λογικούς συνειρμούς. Αναμφίβολα στον αχανή και αόρατο κόσμο των μη κρατικών δρώντων και των συχνά διαπλεκομένων με αυτούς υπηρεσιών διαφόρων κρατών είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν οι δράστες. Είναι ακόμη πιο δύσκολο να προσδιοριστούν οι αναλογίες μεταξύ «ντόπιων» ασύμμετρων δρώντων (οικοπεδοφάγοι ή πυρομανείς) με τις διεθνικούς ή διακρατικούς ασύμμετρους δρώντες. Γι' αυτό βεβαίως ευθύνονται όσοι στο παρελθόν περίπου διέλυσαν τις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών με το να δηλώνουν από τηλεοράσεως πως σ' ένα «σύγχρονο κράτος» στον «σύγχρονο κόσμο όπου η κρατική κυριαρχία είναι ξεπερασμένη» οι μυστικές υπηρεσίες είναι περίπου είδος πολυτελείας και εργαλείο απηρχαιωμένων αντιλήψεων (Σημείωση: απάντηση πρώην πρωθυπουργού σε τηλεοπτική συνέντευξη όταν ρωτήθηκε πως είναι δυνατό να μας πάρουν τον Οτσαλάν μέσα από τα χέρια μας).»

Φειδίας είπε...

Προσοχή: Με τα δημοσιεύματά μου δεν επιχειρώ να συγκαλύψω τις ευθύνες του κράτους - τόσο της κυβερνήσεως της ΝΔ, όσο και του «βαθέος κράτους» του ΠΑΣΟΚ· του διαπλεκόμενου, δηλαδή, σάπιου πρασινοκοκκινομπλέ κομματικού πολιτικο- οικονομικο- «πολιτιστικού» κατεστημένου.

Μόνον που δεν είναι θέμα «ανικανότητος» του Κωστάκη και... «ικανότητος» του Γιωργάκη (εδώ γελάνε!), όπως ωρύεται η αντιπολίτευση, ή το αντίστροφο. Είναι, βεβαίως και ανίκανο το πρασινοκοκκινομπλέ κράτος (ανίκανο απέναντι τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς εχθρούς), αλλά αυτό είναι το σύμπτωμα. Και οι φωνασκούντες είναι συχνά περισσότερο υπεύθυνη και από τους καταγγελλόμενους. Η αιτία είναι η ιεράρχιση αξιών, ο πολιτισμός της κοινωνίας μας.

Στην χώρα που λοιδωρείται ο πατριωτισμός από το «προοδευτικό» κατεστημένο, την διαπλεκόμενη υπερεξουσία που απομηζά τον τόπο, δεν υπάρχει ελπίδα. Όταν υπονομεύεται ο γνήσιος πατριωτισμός, ο πατριωτισμός που ξεπηδά από τις ίδιες τις πέτρες και τα φυτά, τα σπλάχνα της πατρογονικής γης (όταν αμφισβητείται ακόμη και η πραγματική υπόστασις της εννοίας «πατρογονικής γη», όταν μας θέλουν απάτριδες και ανέστιους μετανάστες, χωρίς ρίζες, στην πατρίδα μας), όταν η υπέρτατη αξία που κινεί την πολιτική τους είναι η ύλη και το ατομικό κέρδος, όχι το Πνεύμα και το Έθνος, το πρόσωπο και η κοινωνία, τότε όλα τα υπόλοιπα είναι αναπόφευκτες συνέπειες. Δεν πια η πατρίδα, οι πέτρες της και τα δέντρα της και η ιστορία της και τα παιδιά της αξία αυτή καθ' εαυτή, αλλά το οικόπεδο, το χρήμα από την εκμετάλλευσή της.

Ας ιεραρχήσουμε λοιπόν τις αξίες μας. Ας ξαναβρούμε τις ρίζες μας, την πηγή της ζωής μας. Ας πάρουμε δύναμη από την Μητέρα Γη μας, όπως ο μέγας Ίων Δραγούμης:

«Ὅταν ἀρχίζω νὰ πελαγώνω μὲς στὶς ἰδέες μου ἢ ὅταν ἀρχίζει νὰ στερεύει τὸ μυαλό μου, πιάνω μιὰ πέτρα, ἕνα δέντρο, τὸ χῶμα...» («Σαμοθράκη», 1909)

Ανώνυμος είπε...

Τρελός παπάς σας βάπτισε όλους μου φαίνεται... οι κουζουλάδες που λέτε δεν έχουν όριο.

ΠΗΓΑΣΟΣ είπε...

@ Καλλίμαχος

Εύγε Καλλίμαχε.Σωστά, μεστά και καίρια, και τα εντοπίζεις και τα αναδεικνύεις.
Καιπάλι εύγε!!

Ανώνυμος είπε...

giati den lete tipota gia to biblio ths ST tora poy einai ekloges?

vetdino είπε...

Πολύ φοβάμαι πως στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα γίνουν πράγματα και θαύματα!! Διαδηλώσεις, συμπλοκές, ταραχές... Αφού είδαν πως ακόμα και με τις φωτιές η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη στις δημοσκοπήσεις δεν έχω καμία αμφιβολία πως κάποιοι θα επιδιώξουν να πλήξουν την εικόνα της κυβέρνησης στη ΔΕΘ. Θα πρέπει να γνωρίζουν όμως πως τα σχέδια τους είναι γνωστά στον Ελληνικό λαό. Θα πρέπει να γνωρίζουν πως η τρομοκρατία τους, οι τσαμπουκάδες τους και οι ψευτομαγκιές τους ανήκουν σε περασμένες δεκαετίες και δεν περνάνε πιά.

Αν συμβεί οτιδήποτε στη ΔΕΘ θα είναι υπόλογοι στον Ελληνικό λαό και θα ξέρουμε όλοι γιατί το έκαναν και τι σκοπό έχουν. Πάρτε το σαν προειδοποίηση, σαν ευχή να μην έχουμε παρατράγουδα. Αν επιβεβαιωθώ, και ελπίζω να κάνω λάθος, ας μην τα ρίξουν στην κυβέρνηση και τον (ανεπαρκέστατο κατά τη γνώμη μου) Πολύδωρα.

Φειδίας είπε...

Πέρασε απαρατήρητο, την ημέρα των εκλογών, αλλά λέγει πολλά το άρθρο του Χρήστου Γιανναρά («Η Καθημερινή», 16 Σεπτ. 2007):

«Σπουδάζοντας τη λογική των εμπρησμών»